ACTUALITATE 9 aprilie 2020

La Întorsura Buzăului se produc 300 de măști textile de protecție pe zi

de Covasna Media | 3086 vizualizări

Țelul este de a realiza, la finalul fiecărei zile, 1.000 de măști pentru protecția împotriva COVID – 19

Pentru că cererea de măști de protecție pe piață este deja evidentă, de săptămâna aceasta, la Întorsura Buzăului o fabrică de încălțăminte s-a reprofilat. Patronul firmei spune că cea mai mare parte dintre angajați a intrat în șomaj tehnic, însă opt angajate au făcut un curs în care au învățat cum trebuie realizate materialele de protecție și s-a început confecționarea de măști.

Pietro Angelini, patronul firmei spune că a fost nevoit să reprofileze firma, deoarece vânzarea de încălțăminte nu mai aducea profit. Așa a luat decizia ca o parte dintre angajate să facă un curs în care să învețe cum trebuie confecționate măștile.

„O parte dintre fete (n. red. angajați) sunt în șomaj tehnic și cu opt fete lucrăm măști de protecție. Au fost la un curs. Deci noi, de obicei, lucram pantofi, acum fiind toate comenzile oprite și clienții nu mai sunt, ne-am reprofilat cu cererea de piață. Am făcut toate actele, deci suntem în regulă, avem toate avizele, ca firmă”, spun reprezentanții firmei „Ellegipi SRL”.

Totuși, se pare că începutul este greu, indiferent de timpurile pe care le trăim. Pietro Angelini spune că momentan măștile se vând „din poartă în poartă”.

„Deocamndată suntem la început și mergem din poartă în poartă. Vrem să ne facem o pagină pe Facebook, să încercăm să specificăm că producem măști”, spune patronul, care mai precizează și că acest tip de mască se poate spăla, deoarece măștile sunt realizate din material „TNT, țesut – nețesut”.

Cât despre posibilitatea firmei de a aproviziona spitale, de exemplu, administratorul firmei spune că mai este drum lung până să poată realiza acest lucru, deoarece sunt mulți alți distribuitori care, la fel ca el, s-au reprofilat pe confecționarea de măști pentru protecție.

„Nu, nu, nu, păi avem puține fete angajate și nu, nu. Au venit deja unii cu produse mari și a trebuit să renunțăm că în afara faptului că e foarte multă concurență, deci se pare că toate (n. red. firmele) s-au băgat la măști”, a mai explicat, pentru Observatorul de Covasna, Pietro Angelini.

De precizat ar fi și că o mască se vinde la preț de trei lei și sunt confecționate în două variante de culori: albe și negre. Materialul din care sunt realizate se numește TNT, material „țesut nețesut”, iar conform site-ului firmei „Minet”, unul dintre cei mai mari producători de materiale textile nețesute din România, „țesătura nețesută este un tip de material realizat din fibre sintetice legate prin procedee mecanice sau termice, cu multiple aplicații”.

Specialiștii ne atrag atenția și spun că folosirea măștilor nu trebuie să ne facă să neglijăm igienizarea  mâinilor. De asemenea aceștia spun că măștile nu ne pot proteja 100% de viroze sau afecțiuni precum coronavirus, însă ne pot oferi un sentiment în plus de siguranță. Totodată, persoanele care au simptome specifice virusului COVID – 19 trebuie să poarte mască atunci când sunt nevoiți să iasă din casă. Specialiștii ne mai anunță că înainte de a folosi măștile trebuie să învățăm cum trebuie acestea aplicate pe zona feței și, cel mai important, cum le îndepărtăm corect după ce le folosim, cu precizarea extrem de importantă că trebuie spălate după fiecare utilizare. 

Cei interesați să comande, pot apela numărul de telefon 0799646211 pentru detalii.

Sursa foto: Facebook – Angelini Gianpietro

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.