ACTUALITATE 22 mai 2018

La Barcani, de Ziua Eroilor s-a căutat unirea

de Covasna Media | 2190 vizualizări

Locuitorii comunei Barcani, alături de elevii școlii gimnaziale „Andrei Șaguna”, au sărbătorit și în acest an cu onoare Ziua Eroilor

În Anul Centenarului, bărcănenii au sărbătorit cu cinste și onoare Ziua Eroilor în prezența subprefectului județului Covasna, Necolae Viorel Radocea, primarului comunei, Marin Gheorghe, directorului Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna”, Cătălin Petcu și, nu în ultimul rând, a elevilor. După slujba din Biserică, mulțimea s-a îndreptat cu pași repezi spre monumentul din apropierea primăriei pentru a urmări activitățile desfășurate de către elevi. În omagierea eroilor căzuţi la datorie, un rol deosebit de important l-au avut  preoții care au oficiat o slujbă de pomenire a tuturor eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

„Înălțarea Domnului, sărbătorită la patruzeci de zile după Învierea Domnului, este zi de pomenire a tuturor Eroilor neamului românesc, pentru că așa cum se știe, în luptele mondiale de la începutul secolului trecut, România a pierdut aproape un milion de soldați și oameni de rând, printre care se află și locuitori ai comunei noastre”, a spus profesoara de religie Felicia Radu.

În amintirea înaintaşilor noştri, elevii de la Barcani au susţinut în faţa celor prezenţi un program artistic cu o simbolică încărcătură patriotică. La Barcani s-a căutat unirea celor trei instituţii importante care ne reprezintă: Biserica, Şcoala şi Armata, instituţii care în această zi plină de însemnătate, au depus coroane şi au aprins o lumânare în amintirea consătenilor noştri. Programul să încheiat în „sunet de bocanci” cu defilarea spectaculoasă a soldaţilor prezenţi, sub atenta privire a tuturor celor prezenți.

Ana-Maria Dobrinaș

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.