ACTUALITATE 7 aprilie 2010

La 1 aprilie a început depunerea declaraţiilor pentru cota de lapte

de Covasna Media | 381 vizualizări
07apr2010-lapteAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează cumpărătorii care achiziţioneză lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, începând cu data de 1 aprilie 2010, trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2009/2010. Reamintim că anul de cotă se încheie la 31 martie 2010, iar declaraţiile anuale trebuie

07apr2010-lapteAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează cumpărătorii care achiziţioneză lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, începând cu data de 1 aprilie 2010, trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2009/2010.

Reamintim că anul de cotă se încheie la 31 martie 2010, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la centrele APIA până la data de 14 mai 2010, inclusiv, fără penalizări. Aceste declaraţii trebuie depuse de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către cumpărătorii care achiziţionează lapte de la producători.

Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului. Precizăm că, în funcţie de cantitatea de cotă de vânzări directe deţinută, Caietul fermierului este de două tipuri: tip A (pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme) şi tip B (pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme). Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.

De asemenea, cumpărătorii trebuie să depună la centrele judeţene APIA declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2009/2010, termenul limită fiind tot 14 mai 2010.

Precizăm că, pentru fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul de 14 mai, producătorii riscă penalizări de 0,01 la sută, calculate din cantitatea deţinută pentru vânzări directe. Pentru aceeaşi întârziere, cumpărătorii vor fi penalizaţi tot cu 0,01 la sută în funcţie de cantitatea de lapte care le-a fost livrată. De asemenea, producătorul care nu respectă termenele şi obligaţiile privind declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva naţională. În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării.

Sursa foto: gandul.info

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.