ACTUALITATE 15 martie 2015

Kelemen Hunor, huiduit la Sfântu Gheorghe de Ziua maghiarilor de pretutindeni

de Agerpres | 210 vizualizări

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a participat duminică la manifestările organizate în municipiul Sfântu Gheorghe cu prilejul Zilei maghiarilor de pretutindeni, a fost huiduit de mulţime şi catalogat drept „trădător” de către o parte dintre manifestanţi.

Huiduielie au început în momentul în care Kelemen Hunor a urcat pe scenă şi s-au repetat de mai multe ori în timpul discursului său. Întrebat de ziarişti cum comentează acest incident, Kelemen Hunor a declarat că libertatea de exprimare este un atribut al democraţiei.

De aceea există libertatea de exprimare şi libertatea cuvântului, ca să aibă fiecare posibilitatea de a-şi exprima ceea ce doreşte. Pentru asta s-a luptat şi în 15 martie 1848 şi în 1989 şi aşa trebuie să rămână şi în momentele când, eventual, oamenii protestează chiar împotriva politicienilor. Asta e democraţia, punct, a declarat Kelemen Hunor.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care este şi liderul organizaţiei locale a UDMR, consideră că atitudinea manifestanţilor reprezintă un „semnal important” şi pentru autorităţile de la Bucureşti.

„Evident, sunt dezamăgit de faptul că unii dintre cei care au participat la acest eveniment s-au comportat cum s-au comportat, dar cred că este un semnal foarte important către Bucureşti, către politicienii de la Bucureşti care întotdeauna au spus că liderii politici maghiari sunt radicali şi comunitatea maghiară nu e radicală, către cei care au spus că maghiarii nu vor autonomie, că numai liderii lor vor autonomie. Iată că se vede foarte clar că oamenii vor mai mult decât ceea ce reuşim poate noi, politicienii, să facem pentru comunitatea maghiară. (...) Eu cred că trebuie să se gândească cei din Bucureşti la acest lucru. (...) Probabil că sunt unii dintre membrii comunităţii maghiare care ar dori ca liderii maghiari, printre care şi eu şi domnul Kelemen Hunor şi alţii, să milităm mult mai puternic pentru autonomie. Eu cred că este un semnal foarte important pentru Bucureşti ceea ce s-a întâmplat azi la Sfântu Gheorghe”, a declarat Antal Árpád.

La manifestările organizate duminică după-amiază în Sfântu Gheorghe cu prilejul Zilei maghiarilor de pretutindeni au participat câteva mii de persoane, care au purtat pe străzile din municipiu două steaguri de mari dimensiuni, un steag secuiesc şi unul al Ungariei.

Mulţimea s-a întâlnit în centrul oraşului, unde au avut loc festivităţile oficiale, care au început cu o paradă a husarilor călare, urmată de discursuri, momente artistice şi religioase.

La manifestări au participat invitaţi din Ungaria şi Voivodina, iar mesajul premierului Ungariei Orbán Viktor a fost salutat cu aplauze de către cei prezenţi. Adunarea s-a încheiat, conform tradiţiei, cu imnul Ungariei şi cel secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Eugen, 16 martie 2015
D-le Antal, pe voi v-au huiduit. Nici un Bucuresti, nici o autonomie. Lumea este tot mai saraca si tu o dai dupa cires. S-au scumpit prostii Antal draga. Sunteti o armata de sugative la cativa secui citeste integral
stelian, 16 martie 2015
Caii au facut toti banii ...!
Gheorghita, 16 martie 2015
Ești mincinos, dle.Antal Arpad.Cei care l-au huiduit nu sunt maghiari. Ei sunt civilizați, model de civism pentru Europa și nu s-ar fi pretat la asemenea acte de huliganism. Dacă dvs.nu ați fi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.