ACTUALITATE 19 ianuarie 2009

Jandarmul atacat de urs a murit

de Covasna Media | 1326 vizualizări
Autorităţile cred că „ucigaşul” ar putea fi o ursoaică cu pui

Angajaţii Direcţiei Silvice Sfântu-Gheorghe erau ieri pe teren, în zona comunei Comandău, încercând să identifice ursul care a ucis duminică un jandarm. Potrivit directorului Direcţiei Silvice (DS) Gheorghe Polhac, după virulenţa atacului ar putea fi vorba despre o ursoaică cu pui. Între timp, DS Sfântu-Gheorghe, pe al cărei fond de vânătoare s-a produs incidentul, a anunţat Regia Naţională Romsilva, şi a solicitat eliberarea unei autorizaţii de împuşcare. Fapt care va fi îngreunat dacă întradevăr este vorba despre o ursoaică cu pui mici. Potrivit lui Polhac un asmenea atac nu s-a mai înregistrat niciodată în zona Comandăului. „Oamenii noştri sau mai întâlnit în zonă cu ursul, dar a fugit de fiecare dată” ne-a spus şeful DS. Acesta a adăugat că ursul este acum foarte periculos, „dacă a fost aşa agresiv acum, dacă va mai şi auzi voci de om va ataca 100%”. Polhac ne-a mai declarat că nu s-a stabilit încă ce căutau cei ...

Autorităţile cred că „ucigaşul” ar putea fi o ursoaică cu pui

Angajaţii Direcţiei Silvice Sfântu-Gheorghe erau ieri pe teren, în zona comunei Comandău, încercând să identifice ursul care a ucis duminică un jandarm. Potrivit directorului Direcţiei Silvice (DS) Gheorghe Polhac, după virulenţa atacului ar putea fi vorba despre o ursoaică cu pui. Între timp, DS Sfântu-Gheorghe, pe al cărei fond de vânătoare s-a produs incidentul, a anunţat Regia Naţională Romsilva, şi a solicitat eliberarea unei autorizaţii de împuşcare. Fapt care va fi îngreunat dacă întradevăr este vorba despre o ursoaică cu pui mici. Potrivit lui Polhac un asmenea atac nu s-a mai înregistrat niciodată în zona Comandăului. „Oamenii noştri sau mai întâlnit în zonă cu ursul, dar a fugit de fiecare dată” ne-a spus şeful DS. Acesta a adăugat că ursul este acum foarte periculos, „dacă a fost aşa agresiv acum, dacă va mai şi auzi voci de om va ataca 100%”. Polhac ne-a mai declarat că nu s-a stabilit încă ce căutau cei doi tineri în zonă şi ce anume a declanşat atacul animalului. O anchetă în acest sens este în curs de desfăşurare şi la poliţie, care încerca ieri să-l audieze pe Ion Timaru, fiul pădurarului din Comandău, cel care era împreună cu jandarmul în pădure în timpul atacului.

Circumstanţe neclare

Plutonierul Nicolae Sergiu Muntean, de 30 de ani, împreună cu Ion Timar au fost atacaţi de un urs, duminică înainte de amiază, în pădure, la aproximativ şase kilometri de Comandău şi la câteva sute de metri de drumul care leagă comuna de cabana Iancău. Jandarmului i-a fost pur şi simplu smulsă faţă, iar celălalt tănăr a fugit după ajutoare până la Centrul de Colectare a Fructelor din Comandău de unde a fost anunţată şi Poliţia. Tânarul a fost descoperit încă conştient, într-o baltă de sânge la rădăcina unui brad, la câteva sute de metri de locul în care au fost atacaţi, semn că ursul l-a târât prin pădure apoi l-a abadonat. Jandarmul a fost transportat cu o sanie până la drum după care a fost preluat de salvarea din comună care a pornit cu el spre Covasna, în timp ce de la spitalul orăşenesc a pornit spre Comandău o ambulanţă cu mai multe dotări. După ce a fost trasferat dintr-o ambulanţă în alta, jandarmul a murit, înainte de a ajuge la spital. Prezenţa celor doi în pădure, departe de drumul care face legătura cu cabana, ridică multe semne de întrebare. Unii localnici afirmă că se ştia că în zona în care s-a produs atacul există un bârlog de ursoaică şi că aceasta ar putea avea pui. De aici şi una dintre ipoteze, potrivit căreia cei doi ar fi putut căuta bârlogul ursoaicei.

Adrian Moise

Teme articol: atac urs jandarm ursoaica
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
botond, 29 ianuarie 2009
Sunt trei reguli simple pe care micul secui stie deja la nastere: femeia nu-i om, berea nu-i bautura si ursul nu-i jucarie. Prima e un banc, dar restulo trebuie invatat. :)
Justitiarul prim, 28 ianuarie 2009
Daca sunt ,,zvonuri''asta nu inseamna ca este si adevarat.In instanta daca te duci nu iti aceeapta nimeni ca proba,,zvonurile''Este mare pacatsa acuzi un om care nu se poate apara.Poate au gresit ca citeste integral
F, 21 ianuarie 2009
Si eu am auzit zvonuri cum ca de fapt nu ar fi fost la plimbare ci cautau sa fure puii ursoaicei.
GeorgeV, 20 ianuarie 2009
Se stie in Voinesti ca din pacate cei doi au fost la furat de pui de urs,insa au avut ghinion ! Sa nu te joci cu natura !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.