ACTUALITATE 20 octombrie 2021

(Update) UPDATE Iohannis: Începând de luni, elevii intră în vacanţă timp de două săptămâni

de Agerpres | 19642 vizualizări

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că, începând de luni, elevii vor intra în vacanţă pentru o perioadă de două săptămâni.

"Este evident că şcolile sunt puternic afectate şi prin elevii care sunt infectaţi (cu SARS-CoV-2), dar şi prin personalul, profesorii, învăţătorii care se îmbolnăvesc. În mod normal, începând de luni, deci, de săptămâna viitoare de luni, va fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci şi pentru gimnaziu şi liceu pentru două săptămâni. Deci, începând de luni este vacanţă şcolară", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, după şedinţa de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea pandemiei de COVID-19.

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis declarase, după o şedinţă de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea epidemiei de COVID-19, că singura soluţie pentru oprirea pandemiei este vaccinarea, anunţând că este nevoie de impunerea de restricţii.

"Am discutat despre vaccinare, şcoli şi restricţii. Vreau să fiu foarte clar din capul locului, dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluţie este vaccinarea. Vaccinarea opreşte pandemia", a spus Iohannis.

Tot de luni, masca va deveni obligatorie peste tot și va fi restricţionată circulaţia noaptea, excepţie făcând cei vaccinaţi. În timpul zilei, accesul va fi permis doar cu certificatul verde la majoritatea activităţilor.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 20 ianuarie 2022
da, da, vezi Portugalia, Italia, Germania, Australia, etc s-a oprit complet epidemia. dar dupa care rapel, booster? nr 3489?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.