ACTUALITATE 21 octombrie 2009

Ioan Niculae, proprietarul Hotelului Bodoc: „Îl vând, dar cine îl cumpără?”

de Covasna Media | 583 vizualizări
[singlepic=460,250,250,,left]Omul de afaceri braşovean caută cumpărător pentru hotelul din centrul mun. Sfântu-Gheorghe Omul de afaceri braşovean Ioan Niculae intenţionează să vândă Hotelul Bodoc din centrul oraşului însă în urma discuţiilor purtate până acum cu diverşi potenţiali investitori dă de înţeles că nu prea şi-ar fi găsit un cumpărător. „Îl vând, dar cine îl cumpără?”, se întreba retoric Niculaie. Braşoveanul spune că de când s-a apucat să refacă hotelul din Sfântu-Gheorghe a investit în el peste un milion de euro şi nu intenţionează să îl dea pe bani de nimic, oricât de criză ar fi.

Omul de afaceri braşovean caută cumpărător pentru hotelul din centrul mun. Sfântu-Gheorghe

Omul de afaceri braşovean Ioan Niculae intenţionează să vândă Hotelul Bodoc din centrul oraşului însă în urma discuţiilor purtate până acum cu diverşi potenţiali investitori dă de înţeles că nu prea şi-ar fi găsit un cumpărător. „Îl vând, dar cine îl cumpără?”, se întreba retoric Niculaie. Braşoveanul spune că de când s-a apucat să refacă hotelul din Sfântu-Gheorghe a investit în el peste un milion de euro şi nu intenţionează să îl dea pe bani de nimic, oricât de criză ar fi.

Încă 3 milioane de euro pentru terminarea lucrărilor

Astfel, el ia în calcul să continue lucrările, dar nu în acest an, din lipsa banilor. În acelaşi timp, nu renunţă nici la ideea de a-l vinde, dacă ar găsi un cumpărător rezonabil. Unul dintre cei cu care au fost purtate discuţii este asocia tul Domo, Szarvadi Lorand, care a mai cumpărat acum doi în Balvanyos Hotelul Best Western, pe care l-a modernizat şi l-ar putea deschide în această iarnă. Se pare însă că cei doi nu ar fi ajuns la un consens privind preţul pentru Bodoc.

„O să continui lucrările, dar deocam dată nu avem bani şi nici în credite nu vreau să mă bag. Ne-ar mai trebui cel puţin 3 milioane de euro ca să terminăm lucrările“, a spus Niculaie. Proiectul de modernizare a Hotelului presupune ridicarea lui la rang de 5 stele, piscină, săli de conferinţe şi toate dotările necesare unui hotel de acest rang. În locul restaurantului care a fost demolat se lucra la ridicarea altuia nou, dar anul acesta investiţia s-a derulat doar în prima parte a anului. Anul acesta Hotelul ar fi trebuit să fie dat în folo sinţă, însă lucrările nu sunt nici pe departe finalizate.

Lucrările la Hotelul Bodoc au fost demarate acum aproximativ doi ani şi au cuprins lărgirea camerelor, demolarea zidurilor din interior şi refacere lor cu rigips, schimbarea instalaţiilor electrice, canalizare şi altele. Costul acestei investiţii a fost estimat la aproximativ 6 milioane de euro, existând posibilitatea ca această sumă să fie depăşită.

Primarul Antal Arpad a afirmat că a auzit şi el de intenţia de vânzare a Hotelului, dar Primăria nici să vrea nu ar avea cum să îl cumpere, din lipsă de bani. Ultima variantă era de aproximativ 1,8 milioane de euro.

De la Niculae municipalitatea din Sfântu-Gheorghe a mai cumpărat activele de la Şugaş Băi, pentru 310.000 euro – o mofetă, un restaurant, o bază de tratament şi un teren de circa 4.000 de mp. Tot în Covasna omul de afaceri braşovean mai are însă active şi la Vâlcele, staţiune în paragină, sau la Malnaş Băi, Turia şi Bixad.

Activele SCTA Oltul din Sfântu-Gheorghe au fost cumpărate acum şase ani de Ioan Niculae pentru aproximativ 600.000 de euro.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.