ACTUALITATE 13 mai 2009

Ioan Bălan - de la afaceri cu lapte, la ape minerale

de Covasna Media | 829 vizualizări
Omul de afaceri covăsnean Ioan Bălan, fost acţionar majoritar al Covalact din Sfântu Gheorghe, se lansează în afaceri cu apă minerală. Acesta a achiziţionat recent divizia de ape minerale Heineken România, ce făcea parte din fosta companie Bere Mureş, şi va intra pe piaţă cu mărcile „Cezara“ şi „Cheile Cibului“. În opinia sa, apa minerală e o afacere de viitor în contextul încălzirii globale şi a secetei care

Omul de afaceri covăsnean Ioan Bălan, fost acţionar majoritar al Covalact din Sfântu Gheorghe, se lansează în afaceri cu apă minerală.

Acesta a achiziţionat recent divizia de ape minerale Heineken România, ce făcea parte din fosta companie Bere Mureş, şi va intra pe piaţă cu mărcile „Cezara“ şi „Cheile Cibului“.

În opinia sa, apa minerală e o afacere de viitor în contextul încălzirii globale şi a secetei care se va face tot mai mult simţită pe plan mondial.

Ioan Bălan a declarat că, în urma tranzacţiei, al cărei preţ este confidenţial, a intrat în posesia unei fabrici de îmbuteliere din localitatea Bacâia, judeţul Hunedoara, unde are două surse de apă - una minerală şi una plată.

„Fabrica este o bijuterie; a fost dotată în ultimii ani cu echipamente de ultimă generaţie şi ne-am apucat de lucru. Avem, deocamdată, 18 oameni, care au fost în şomaj tehnic şi încercăm să valorificăm la maximum sezonul estival, să ne creăm relaţiile pe piaţă“, a spus Ioan Bălan, care a recunoscut că brandurile sale sunt, deocamdată, necunoscute.

Întrebat de ce nu s-a lansat în afaceri cu ape minerale în judeţul Covasna, unde sunt mii de astfel de izvoare nevalorificate, Ioan Bălan a arătat că a preferat să „parieze“ pe apa din Munţii Apuseni pentru că izvorăşte din unul dintre cele mai frumoase locuri din România.

„Mizez pe tinereţe, pe fiul meu şi pe echipa sa şi cred că vom face o treabă bună“, a mai spus Ioan Bălan, convins că afacerea cu apă minerală va merge la fel de bine precum cea cu produse lactate.

Ioan Bălan, 61 de ani, a fost, timp de 26 de ani, director al fabricii de produse lactate Covalact din Sfântu Gheorghe. În 2007 el şi-a vândut către fondul de investiţii SigmaBleyzer pachetul majoritar de acţiuni de 70% deţinut la Covalact, în schimbul a circa şapte milioane de euro.

Agerpres

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.