ACTUALITATE 7 iunie 2010

Instituţiile au dat în mintea copiilor

de Covasna Media | 568 vizualizări
Peste o mie de micuţi au participat ieri la acţiunile organizate la Sfântu-Gheorghe în Orășelul Copiilor Peste o mie de copii s-au distrat ieri în „Orăşelul Copiilor”, o acțiune organizată de Asociația „Exploratori pentru Viitor” în colaborare cu Primăria Sfântu-Gheorghe. Evenimentul a adus în fața celor mici numeroase instituții sau activități ale celor mari, transpuse la nivelul celor mici – mai exact fiecare a amenajat propriul stand și a organizat pentru copii diverse acțiuni care mai de care mai atractive, prin care

Peste o mie de micuţi au participat ieri la acţiunile organizate la Sfântu-Gheorghe în Orășelul Copiilor

Peste o mie de copii s-au distrat ieri în „Orăşelul Copiilor”, o acțiune organizată de Asociația „Exploratori pentru Viitor” în colaborare cu Primăria Sfântu-Gheorghe. Evenimentul a adus în fața celor mici numeroase instituții sau activități ale celor mari, transpuse la nivelul celor mici – mai exact fiecare a amenajat propriul stand și a organizat pentru copii diverse acțiuni care mai de care mai atractive, prin care le-au atras atenția și și-au prezentat totodată activitatea.

Cei mici s-au pozat astfel cu șepci de polițiști și au văzut cum arată o autospecială, s-au distrat în mașina pompierilor și au învățat despre activitatea lor, la standul Agenției pentru Protecția Mediului au putut vedea printre altele un cerb uriaș realizat din 150 de kg de PET-uri culese de copii în cadrul unei acțiuni de ecologizate la km 5, au meșterit la standul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR), s-au pictat pe față, au desenat mesaje antidrog, au „făcut cumpărături” de la supermaket și în general nu le-a scăpat nicio activitate.

Acțiunea s-a adresat copiilor între 6 şi 14 ani şi a mai cuprins totodată concursuri de desene pe asfalt, role, jocuri, precum şi alte activități distractive şi diverse competiții cu premii.

Organizatorii, reprezentanți ai Asociației Exploratori pentru Viitor, s-au arătat încântați de prezența mare a copiilor, arătând că în general la primele ediții organizate în alte orașe din țară, având în vedere că era prima ediție, copiii au venit cam jumătate față de câți s-au prezentat la Sfântu-Gheorghe.

La acțiune au participat printre alții Inspectoratul Şcolar județean, Poliția rutieră, Pompierii, Ambulanța Covasna, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Agenția Națională Antidrog, Agenția pentru Protecția Mediului, MNCR, Primăria. Fiecare instituție a prezentat, la standul propriu, jocuri legate de specificul activităților sale, introducându-i pe cei mici în fascinanta lume a celor mari.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.