ACTUALITATE 29 iulie 2022

Instalaţia de lumină „Museum of the Moon”, coborâtă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

de Agerpres | 676 vizualizări

 Instalaţia de lumină „Museum of the Moon” a artistului britanic Luke Jerram, expusă săptămâna trecută deasupra lacului din Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe, a fost coborâtă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

„Ca urmare a avertizărilor meteo de vijelii şi precipitaţii pentru astăzi, instalaţia „Museum of the Moon” a fost coborâtă, deoarece viteza vântului poate pune în pericol instalaţia şi structura de ancorare. Vă vom anunţa când va putea fi vizitată din nou”, au scris reprezentanţii Primăriei pe pagina de Facebook a instituţiei.

Lucrarea, reprezentând Luna, are un diametru de şapte metri şi prezintă imagini detaliate de la NASA ale suprafeţei lunare, la o scară de circa 1:500.000.

Instalaţia a fost ancorată pe 22 iulie deasupra lacului din parcul central din Sfântu Gheorghe, în acelaşi loc în care anul trecut fost amplasată instalaţia de lumină Gaia a aceluiaşi artist, reprezentând Pământul.

În cele şapte zile în care a fost expusă la Sfântu Gheorghe, „Museum of the Moon” a fost admirată de câteva mii de persoane, evenimentul fiind însoţit de o serie de programe gratuite pentru public, cum ar fi sesiuni de yoga şi reconectare cu natura.

Conform programului iniţial, expoziţia ar trebui să se încheie duminică seara, cu un concert susţinut pe malul lacului de către formaţia Jazzpar Trio din Sfântu Gheorghe.

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.