ACTUALITATE 26 iulie 2016

Înşelăciune la Sfântu Gheorghe – protejaţi-vă informaţiile personale

de Covasna Media | 855 vizualizări

O femeie din Sfântu Gheorghe s-a trezit cu recuperatorii la uşă după ce pe numele său fusese încheiat un contract, fără ca aceasta să ştie, fiind folosite datele sale personale.

Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că în data de 21 iulie 2016, tânăra de 26 de ani a fost înştiinţată de către o firmă de recuperare, despre faptul că pe numele său s-a deschis o procedură amiabilă de recuperare a datoriei provenite din nerespectarea contractului de furnizare servicii, încheiat cu o societate de telefonie.

Totodată, s-a stabilit că în luna mai, o persoană ar fi încheiat, folosind datele personale ale victimei, un contract de furnizare servicii de telefonie cu societatea în cauză, fără ca aceasta să cunoască acest lucru.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea făptaşului şi stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt.

Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să fie foarte atenţi atunci când le sunt cerute informaţii personale sau date cu caracter personal în diverse situaţii (completarea unor chestionare, formulare, sondaje, cumpărături online ş.a.). De asemenea, mediul online şi reţelele de socializare sunt căi extrem de accesibile pentru escroci, aşadar evitaţi să oferiţi informaţii personale despre dumneavoastră în mediul virtual.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.