ACTUALITATE 27 septembrie 2012

Înjurături şi bătaie la meciul de fotbal dintre Ojdula şi Ilieni

de Covasna Media | 71 vizualizări

Arbitrul partidei a fost atacat de trei jucători din Ojdula și doi suporteri, care l-au lovit cu pumnii și picioarele.

Partida de fotbal dintre Ojdula și Ilieni din Liga judeţeană, care a avut loc la sfârșitul acestei săptămâni, a degenerat în bătaie. Supărate pe arbitru, gazdele nu și-au putut stăpâni nervii, iar cei de la Ilieni s-au bucurat că au putut părăsi localitatea fără a primi vreun pumn. După câteva zile de la incident am stat de vorbă cu observatorul delegat la partidă, Szakács József.

Delegare greșită?

„În primul rând cred că incidentele de la Ojdula puteau fi evitate dacă Asociația Județeană de Fotbal nu îl delega pe Marian Baciu să conducă partida. Acest arbitru a mai avut conflicte cu publicul din Ojdula în primăvara acestui an, de aceea cred că nu trebuia delegat din nou în această localitate după un timp relativ scurt, având în vedere și faptul că partida se anunța a fi una cu grad maxim de risc pentru că între cele două echipe există o dușmănie mai veche” – ne-a declarat Szakács József.

Eliminare la Ojdula

El ne-a spus că partida a decurs normal până în minutul 67, când arbitrul a acordat prea ușor un cartonaș galben gazdelor. „Din acel moment atât publicul, cât și jucătorii din Ojdula parcă așteptau o nouă greșeală a arbitrului, spiritele fiind deja încinse. Greșeala s-a produs în minutul 79, când arbitrul de centru nu a luat în considerare spusele asistentului și a acordat o aruncare de la marginea terenului echipei oaspete. Gazdele s-au înfuriat, au înconjurat arbitrul, iar unul dintre jucători l-a lovit. Acesta a primit cartonașul roșu, după care arbitrul a revenit asupra deciziei și a acordat aruncarea celor de la Ojdula. Nu cred că greșelile lui Marian Baciu au fost intenționate, așa cum nu cred nici faptul că acesta a influențat în vreun fel soarta partidei câștigate cu 3-2 de Ilieni. Cu toate acestea i-am acordat un calificativ foarte slab pentru că nu a condus partida în spiritul jocului” -  povestește observatorul.

Înjurături și bătaie

După terminarea partidei, arbitrii au rămas pe teren, iar cei în jur de 400 de suporteri au încercat să intre peste ei și să îi ia la rost. Szakács József este de părere că oamenii legii și-au făcut meseria, dar publicul nervos l-a ascultat pe șeful clubului din Ojdula, Penzes Zoltán, mai mult decât pe oamenii legii. „După terminarea partidei până la urmă arbitrii au ajuns la vestiare, dar centralul susține că în holul vestiarului a fost atacat de trei jucători din Ojdula și doi civili, care l-au lovit cu pumnii și picioarele. Acest incident eu nu l-am văzut, însă arbitrul a scris aceste fapte în raportul său. Faptul că am reușit să plecăm teferi din Ojdula, se datorează în mare parte lui Penzes Zoltán. Mașina mea personală a fost atacată cu pietre, dar putea fi și mai rău dacă Penzes nu sărea în ajutorul nostru” – spune Szakács József. El ne-a mai spus că în urma evenimentelor de duminică și-a înaintat demisia din funcția de membru al Comisiei de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal. „Cred că incidente de acest fel vor mai fi în județ, iar integritatea mea precum și a bunurilor familiei mele sunt mai importante decât participarea la partidele de fotbal în asemenea condiții” – a conchis el.

Sancțiuni pentru Ojdula

Președintele Asociației Județene de Fotbal, Veres Gyula, ne-a declarat că echipa din Ojdula a fost sancționată pentru întâmplările de duminică, terenul clubului a fost suspendat două etape, iar clubul a primit o amendă de 200 de lei. De asemenea, doi jucători au fost suspendați pentru 16 etape și amendați cu câte 100 de lei, iar un al treilea a fost suspendat o etapă și a primit o amendă de 80 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.