ACTUALITATE 19 septembrie 2013

Iniţiativă civică pentru salvarea câinilor fără stăpâni

de Agerpres | 164 vizualizări

În acest sens va avea loc un miting la Sfântu Gheorghe pe 25 septembrie

Un grup de cetăţeni din Sfântu Gheorghe a lansat joi o iniţiativă civică pentru salvarea câinilor fără stăpâni, care va culmina cu organizarea unei demonstraţii de stradă în scopul modificării legii, adoptată recent de Parlament.

Aceştia cer modificarea articolului referitor la eutanasierea câinilor după o perioadă de 14 zile de la capturare, considerând că acest interval este prea scurt pentru darea lor în adopţie. În opinia lor, această perioadă ar trebui prelungită la minimum 30 de zile.

Iniţiatoarea acţiunii, dr. Gurka Tünde, a lansat un apel către iubitorii de animale să li se alăture la mitingul ce va avea loc pe data de 25 septembrie, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, şi, totodată, să încerce să salveze vieţile animalelor, fie prin adopţie, fie prin diverse contribuţii, cum ar fi alimente, bani sau consultaţii veterinare.

Primăria Sfântu Gheorghe a demarat miercuri campania de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiu, care vor fi duşi în adăpostul de la Câmpu Frumos. Autorităţile locale intenţionează să fie mai puţin drastice şi să prelungească termenul pentru adopţie la 30-60 de zile, printr-o hotărâre a Consiliului Local. De asemenea, propun instituirea unui sistem de „adopţie de internat”, care presupune posibilitatea menţinerii câinilor în adăpost cu condiţia ca cei care îi iau sub tutelă să plătească lunar o sumă de bani.

Primarul municipiului, Antal Árpád, e de părere că astfel, în cel mult un an, s-ar putea rezolva problema câinilor fără stăpân în Sfântu Gheorghe.

La ora actuală, în adăpostul de la Câmpu Frumos sunt aproximativ 130 de câini, iar potrivit estimărilor oficiale, pe străzile din oraş mai sunt 150-200 de câini fără stăpâni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Kviatkovski, 21 septembrie 2013
Am mai spus-o si cu alte ocazii. Noi cheltuim bani pt maidanezi dar la copii nu marim alocatiile,la pensionarii fosti CAP-isti pensiile,hrana la casele de batrani inbunatatita.Aici se vad marii citeste integral
lili, 20 septembrie 2013
"Cainii de paza ai printului William, eutanasiati Ministerul britanic al Apararii a dispus eutanasierea celor doi caini de paza ai printului William, la doua zile dupa ce acesta si-a parasit baza citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.