ACTUALITATE 8 noiembrie 2012

Informaţii utile în cazul unui control al Gărzii Financiare

de Covasna Media | 325 vizualizări

Deoarece au fost semnalate recent mai multe cazuri ale unor persoane care pretind că sunt reprezentanţi ai Gărzii Financiare şi intimidează reprezentanţii operatorilor economici, este necesară precizarea câtorva aspecte importante:

1. La orice acţiune de control a Gărzii Financiare participă minimum doi comisari.

2. Fiecare trebuie să prezinte legitimaţia de control, insigna de împuternicire şi ordinul permanent de serviciu şi să se înscrie în Registrul unic de control.

3. În cazul în care există suspiciuni în legătură cu identitatea sau calitatea oficială de comisar a persoanelor care declară că intenţionează să efectueze un control specific Gărzii Financiare, se poate obţine confirmarea seriei şi numărului legitimaţiei de control prin apelarea numărului de telefon al secţiei din judeţul de domiciliu (pentru judeţul Covasna 0267351778).

4. Dacă reprezentanţii Gărzii Financiare contactaţi telefonic infirmă informaţiile, trebuie apelat numărul de urgenţă 112 şi raportată posibila infracţiune de uzurpare a unei calităţi oficiale.

5. Mai multe informaţii referitoare la drepturile şi obligaţiile, atât ale comisarilor Gărzii Financiare, cât şi ale contribuabililor verificaţi, sunt publicate şi pot fi consultate oricând şi pe website la adresa www.gardafinanciara.ro/informatii-utile/drepturi-si-obligatii.

Teme articol: control GHarda Financiara
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.