ACTUALITATE 2 octombrie 2013

Începe sezonul anvelopelor de iarnă

de Covasna Media | 99 vizualizări

Amenzile pentru neechiparea corespunzătoare a maşinilor pot ajunge şi la 1.400 de lei

Odată cu prima ninsoare dina cest sezon au venit și primele probleme în trafic. Șeful IPJ Covasna, cms. şef Ion Popa, a declarat că deocamdată oamenii legii nu au amendat șoferii pentru că nu au avut anvelope de iarnă, dar cei care nu erau echipaţi de iarnă au fost întorși din drum în mai multe zone din județ.

Conducătorii auto au început să se prezinte la atelierele auto pentru a monta anvelope de iarnă, iar angajații acestor ateliere se așteaptă în zilele următoare la un asalt al șoferilor. Mihai va merge zilele următoare la București, și pentru a fi sigur că nu rămâne blocat pe DN 1 va merge întâi la service pentru a monta anvelopele de anul trecut. „Nu voi cumpăra cauciucuri noi în acest sezon, sunt bune cele de anul trecut. Astfel scap ieftin pentru că voi plăti doar manopera” – ne-a declarat el.

Angajatul unui atelier auto ne-a spus că miercuri dimineață a avut deja mai mulți clienți, șoferi speriați de condițiile meteo. „Au venit în special șoferi care au curse peste tot în județ, și pentru că au fost probleme în zona Brețcu, în zona Întorsura Buzăului, mi se pare normal că vin să își monteze anvelope de iarnă. Cu cele de vară nu numai că poți rămâne blocat, dar poți avea și accidente” – spune angajatul.

Șoferii care fac abatere de la respectarea legii și vor fi prinși circulând cu anvelope de vară pe drumuri cu zăpadă sau gheață riscă amendă între 630 şi 1.400 de lei. Anul trecut, IPJ a amendat zeci de șoferi care nu au respectat legea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.