ACTUALITATE 2 decembrie 2009

Începe asfaltarea la Covasna

de Covasna Media | 306 vizualizări
[singlepic=673,250,250,,left]Primăria oraşului Covasna începe astăzi turnarea primului strat de asfalt pe tronsonul pentru care în toamnă primise de la Guvern 6 milioane de lei pentru reabilitarea unor străzi importante din staţiune. Primarul Lorincz Zsigmond spune că dacă vremea se menţine aşa, cei 5 km de stradă vor putea fi asfaltaţi luna aceasta. Asfaltarea va începe din strada Mihai Eminescu, de

Primăria oraşului Covasna începe astăzi turnarea primului strat de asfalt pe tronsonul pentru care în toamnă primise de la Guvern 6 milioane de lei pentru reabilitarea unor străzi importante din staţiune.

Primarul Lorincz Zsigmond spune că dacă vremea se menţine aşa, cei 5 km de stradă vor putea fi asfaltaţi luna aceasta. Asfaltarea va începe din strada Mihai Eminescu, de la Spitalul de Cardiologie în jos. În total distanţa care va fi reabilitată parcurge străzile Ştefan cel Mare – Mihai Eminescu şi Şiclău, mai exact începând de la intersecţia Târgu-Secuiesc – Comandău până la Şiclău, pe o distanţă de 5 km. Reabilitarea acestora este foarte importantă şi va rezolva problema de infrastructură cu care se confruntă staţiunea.

„Oraşul este de interes naţional, aici vin turişti şi bolnavi cu inima din toată ţara, mai ales din Bucureşti. Este un vis al primarilor încă de acum 25 de ani să facem acest drum şi acum cred că vom şi reuşi“, spunea recent primarul Lorincz Zsigmond.

Patinoar artificial din 6 decembrie

Tot la Covasna a început ieri şi amenajarea patinoarului artificial care va fi amplasat pe terenul de minifotbal şi va fi deschis duminică.

Mare de 40 de mp, patinoarul a fost închiriat de la Odorheiu Secuiesc şi poate funcţiona până la o temperatură de plus 10 grade. De aici vor putea fi totodată închiriate şi patine, iar biletul de intrare va fi de 5 lei/persoană pentru două ore.

Chiria pentru patinoar se ridică la cca 15.000 de euro pentru două luni şi cu timpul autorităţile intenţionează să achiziţioneze un utilaj propriu pentru gheaţă.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.