ACTUALITATE 23 mai 2023

Incendiul de la baza de tratament din Vâlcele, cauzat de un horn supraîncălzit

de Agerpres | 4985 vizualizări

Incendiul care a distrus, duminică, baza de tratament din localitatea Vâlcele, realizată prin proiectul "Drumul apelor minerale", a fost cauzat de un horn necurăţat corespunzător, care s-a supraîncălzit, iar autorităţile locale afirmă că pagubele sunt considerabile.

„Incendiul a izbucnit în urma efectului termic provenit de la hornul necurăţat corespunzător", au precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna.

Potrivit viceprimarului comunei Vâlcele, Nicolae Cucu, flăcările au mistuit aproape în totalitate acoperişul şi estimează că pagubele se cifrează la circa 250.000 de euro.

„Intervenţia pentru stingerea incendiului a durat cam 6 ore. Au ars acoperişul, instalaţia de apă, mobilierul, practic toată partea de sus. Încă nu s-a făcut o evaluare oficială, dar eu estimez că pagubele se cifrează în jur de 250.000 de euro (...) Valoarea construcţiei a fost de circa 800.000 de euro, iar incendiul a distrus cam un sfert. Repet, este o estimare personală. Urmează să împrejmuim zona şi să o curăţăm după finalizarea anchetei şi apoi să vedem de unde şi cum putem face rost de bani ca să refacem baza de tratament”, a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul Nicolae Cucu.

Incendiul a izbucnit duminică, în jurul prânzului, iar pentru stingerea acestuia au intervenit atât pompierii din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe, cu două autospeciale de stingere, o autospecială de salvare la înălţimi, o autospecială de transport personal şi victime multiple, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, precum şi pompieri din cadrul ISU Braşov şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcele.

Incendiul nu s-a soldat cu victime omeneşti, persoanele aflate în incinta complexului reuşind să se autoevacueze.

Centrul de tratament a fost construit prin proiectul "Drumul apelor minerale" şi a fost inaugurat în anul 2014.

Sursa foto: ISU Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.