ACTUALITATE 24 noiembrie 2017

VIDEO Incendiu produs de materiale pirotehnice la Sepsi Arena – exercițiu ISU

de Covasna Media | 2063 vizualizări

Pompierii au avut de salvat 15 victime cu arsuri, fracturi și intoxicații cu fum

La Sala multifuncţională cu 3000 de locuri - Arena Sepsi Sf. Gheorghe, a avut loc, pe 23 noiembrie a.c., un exercițiu combinat (EXCOM) de conducere cu forțe în teren, având ca temă „Evacuarea unei clădiri multifuncţionale cu aglomerări de persoane”.

Acest exerciţiu de amploare a cuprins următoarele situaţii tactice: izbucnirea unui incendiu în zona tribunei Sud produs de materialele pirotehnice incendiare aruncate de galeria unei echipe de futsal; căutarea-salvarea și evacuarea a 15 victime surprinse în zona incendiată de către echipele de căutare-salvare; acordarea asistenței medicale de urgență și trierea victimelor care au suferit arsuri, fracturi și intoxicații cu fum, transportarea acestora la punctul de adunare răniţi şi producerea unui accident rutier la intrarea în parcarea arenei, soldat cu victime încarcerate.

Forţele participante au acţionat operativ, rezolvând cu succes situaţiile tactice cuprinse în concepția exerciţiului, care a avut ca principal obiectiv pregătirea efectivelor proprii şi a personalului din cadrul instituţiilor implicate în derularea exerciţiului privind modul de intervenţie, organizare şi cooperare eficientă şi operativă în cazul producerii unei situaţii de urgenţă cu mai multe victime.

La finalul exerciţiului, pompierii militari au prezent domnului prefect Cucu Sebastian şi celor prezenţi la exerciţiu, containerul multi-risc destinat optimizării operațiunilor de căutare-salvare a victimelor în cazul producerii unor situații de urgență majore, operațional în luna octombrie la nivelul judeţului.

Peste 80 de forţe şi mijloace au fost angrenate în organizarea şi desfăşurarea acestui exerciţiu şi au dat dovadă de profesionalism, fapt pentru care le mulţumim.

 

 

Compartimentul de comunicare al ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.