ACTUALITATE 6 august 2014

Incendiu la Zălan

de Covasna Media | 106 vizualizări

Marţi seară, dispeceratul comun ISU – SAJ al judeţului Covasna a fost informat despre producerea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Zălan, comuna Bodoc.

Două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de pompieri Sfântu Gheorghe, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

În momentul sosirii la faţa locului, pompierii covăsneni au constatat că acoperişul casei era cuprins de flăcări, la faţa locului aflându-se Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bodoc.

În urma incendiului au ars cca. 40 mp din acoperişul casei confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă şi azbociment, pompierii înlăturând posibilitatea propagării la restul casei.

Cauza probabilă de incendiu o reprezintă jar sau scântei de la coşul de fum deteriorat.

Totodată, cu această ocazie vă reamintim măsurile de prevenire pe care trebuie să le urmaţi, pentru a nu se produce astfel de evenimente:

– Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;

– Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

– Este interzis a se scoate burlanele din metal pe ferestre sau pe sub streaşină fără să fie izolate pe părţile combustibile ale construcţiei;

– Nu este permis ca în coşuri să fie zidite elemente combustibile ale acoperişului sau planşeului;

– Coşurile se prelungesc deasupra acoperişului cu 0.5-0.8 m;

– Coşurile de zid vor fi permanent întreţinute fără crăpături şi curăţate. Este interzis a se folosi coşurile de fum netencuite;

– Burlanele din metal nu vor fi instalate la o distanţă mai mică de 70 cm faţă de pereţii de scândură.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Cpt. Dumuţ Raluca

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.