ACTUALITATE 18 decembrie 2013

Incendiu la o casă de vacanţă

de Covasna Media | 72 vizualizări

În cursul zilei de marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat, prin apelul unic de urgenţă 112, despre izbucnirea unui incendiu la acoperişul unei case din localitatea Băţanii Mici.

În primă fază, echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Băţanii Mari s-a deplasat la faţa locului pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

În sprijinul pompierilor voluntari s-au deplasat la intervenţie şi două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe.

La sosirea echipajelor de intervenție, flăcările se manifestau la acoperișul casei de locuit și la camerele de la mansardă cu posibilitate de propagare la camerele de la parterul construcţiei de tip P+M.

Intervenția celor 17 pompieri militari și voluntari a dus la înlăturarea pericolului extinderii flăcărilor la întreaga casă și la salvarea parterului locuinței afectate.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă efectul termic provenit de la un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, au ars acoperişul casei din lemn cu învelitoare din ţiglă şi izolaţie de vată minerală pe o suprafaţă de circa 200 de mp și mobilierul din camerele de la mansarda casei.

Intervenţia a fost îngreunată din cauza cantităţii mari de materiale combustibile, dar şi din cauza itinerariului de deplasare acoperit cu polei şi a distanţei mari parcurse de autospeciale până la locul intervenţiei, aproximativ 45 de km.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier Tolvaj Marian-Marius

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.