ACTUALITATE 20 iulie 2016

Încă un program de finanțare pentru IMM-uri lansat de Ministerul Economiei

de Covasna Media | 943 vizualizări

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a lansat miercuri, 20 iulie 2016, Programul naţional multianual de microindustrializare, cel de al patrulea program naţional, din cele zece pe care ministerul le implementează anul acesta.

„Programul de microindustrializare este unul dintre cele mai așteptate proiecte guvernamentale de către antreprenori. Noutatea din acest an pentru firmele românești constă în valoarea mai mare a ajutorului financiar acordat. De asemenea, acest program național sprijină fabricile de dimensiuni mici și medii și, prin urmare, va genera valoare adaugată în economie. Ministerul Economiei încurajează producția, oriunde în România, proces care este posibil doar prin antreprenoriat și inovație“, afirmă Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul MECRMA.

Bugetul alocat Programului naţional multianual de microindustrializare pentru acest an este de 60.890.000 lei iar prin implementarea acestuia, în anul 2016, estimăm că vor primi ajutor de minimis un număr minim de 244 de beneficiari.

Obiectivul Programului naţional multianual de microindustrializare îl constituie susţinerea investiţiilor în sectoarele de producţie eligibile, creşterea volumului de activitate şi a competitivităţii IMM din aceste sectoare.

Prin acest program se finanţează implementarea celor mai bune planuri de investiţii/planuri de afaceri depuse online de către aplicanţi.

Calcularea punctajelor planurilor de investiţii/afaceri se face în mod automat, transparent şi în timp real. Începând din data de 20 iulie 2016, ora 10:00, a fost activată aplicația de înscriere în cadrul Programului naţional multianual de microindustrializare, anunţă start-up.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.