ACTUALITATE 12 noiembrie 2013

Încă o zi liberă pentru românii cu copii. Vezi ce le-au pregătit parlamentarii

de Covasna Media | 70 vizualizări

Părinţii ar putea avea în curând o zi liberă plătită pe an pentru îngrijirea sănătăţii copiilor, dacă o iniţiativă legislativă propusă de mai mulţi parlamentari USL va fi votată în Parlamenent. Proiectul prevede ca în cazul părinţilor cu cel puţin trei copii numărul liberelor plătite să crească la două.

Părinţii ar putea beneficia de o zi liberă plătită pe an pentru îngrijirea sănătăţii copiilor minori, potrivit deciziei luate, marţi, de membrii Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, care au adoptat raport favorabil la o iniţiativă legislativă propusă de mai mulţi parlamentari USL.

Propunerea legislativă privind ziua liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului îi are ca iniţiatori, printre alţii, pe Ecaterina Andronescu, Elena Federovici, Gabriela Firea, Ilie Sârbu, Darius Vâlcov, Rovana Plumb şi Rodica Nassar.

Iniţiatorii propun ca această zi să fie rezervată verificării periodice a stării de sănătate a copiilor. De asemenea, ei doresc ca familiile care au cel puţin trei copii să aibă parte de două zile lucrătoare libere pe an pentru verificarea periodică a stării de sănătate a minorilor.

Potrivit proiectului, ziua liberă ar urma să se acorde la cererea unuia dintre părinţi, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care rezultă controlul medical efectuat.

Iniţiativa legislativă mai stabileşte ca indemnizaţia pentru ziua liberă să se plătească din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri şi cheltuieli al angajatorului şi să fie egală cu salariul corespunzător unei zile lucrătoare.

Proiectul va fi dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.