ACTUALITATE 1 noiembrie 2009

Încă nu-i murdară, dar e ilegală

de Covasna Media | 408 vizualizări
PSD a înroşit judeţul, Băsescu te priveşte şi de pe afişele cu referendumul şi de pe cele pentru campania sa, [singlepic=507,250,250,,left]Kelemen Hunor vorbeşte despre un discurs corect, în timp ce Antonescu a rămas cu bunul-simţ Serioşi, cu priviri directe, încercând să fie cât mai convingători, candidaţii la prezidenţiale şi-au făcut apariţia în judeţ pe toate panourile de afişaj electoral, pe stâlpii de electricitate sau în unele locuri chiar pe garduri. Cel mai vizibil cel puţin ca dimensiune este Mircea Geoană, care a ocupat aproape jumătate din clădirea Hotelului Bodoc, „în mod ilegal” spun politicieni locali, la fel şi despre faptul că pe panourile special amenajate este permisă în mod legal afişarea unui singur exemplar din fiecare afiş al candidaţilor, dar unele partide pun şi 2 sau 3.

PSD a înroşit judeţul, Băsescu te priveşte şi de pe afişele cu referendumul şi de pe cele pentru campania sa, Kelemen Hunor vorbeşte despre un discurs corect, în timp ce Antonescu a rămas cu bunul-simţ

Serioşi, cu priviri directe, încercând să fie cât mai convingători, candidaţii la prezidenţiale şi-au făcut apariţia în judeţ pe toate panourile de afişaj electoral, pe stâlpii de electricitate sau în unele locuri chiar pe garduri.

Cel mai vizibil cel puţin ca dimensiune este Mircea Geoană, care a ocupat aproape jumătate din clădirea Hotelului Bodoc, „în mod ilegal” spun politicieni locali, la fel şi despre faptul că pe panourile special amenajate este permisă în mod legal afişarea unui singur exemplar din fiecare afiş al candidaţilor, dar unele partide pun şi 2 sau 3.

Un singur afiş de candidat

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat că partide precum PSD şi PD-L au nesocotit legea, punând mai mult de un afiş ce-i reprezintă pe candidaţii lor pe panourile de afişaj electoral, drept urmare PNL a acoperit acele afişe cu o foaie A4, pe care se află înscris textul legii care prevede că pe un panou se postează un singur afiş electoral, din partea fiecărui candidat.

„Există 23 de panouri de afişaj electoral în Sfântu Gheorghe, pe care se poate lipi pe o parte şi alta, deci 46. Pe fiecare dintre ele am găsit mai mult de un afiş electoral, fie de la PSD, fie de la PD-L. Legea spune clar că trebuie să existe doar unul, aşa că pe cele în plus le-am acoperit cu foi A4, în care am redat textul de lege referitor la limitele legale de afişaj. Cât despre mash-ul uriaş cu Mircea Geoană de pe clădirea hotelului Bodoc, cel mai grav lucru mi se pare acela că este ilegal. Adică nu are autorizaţie, iar azi în şedinţa Consiliului Local voi solicita îndepărtarea lui, sau obţinerea autorizaţiei, după caz“, a declarat consilierul local PNL, Mădălin Guruianu.

Acesta a mai precizat că, în urma acţiunii de taxare a afişelor în plus, unele dintre acestea au fost îndepărtate, partidele decizând în cele din urmă să respecte legea. Potrivit lui Guruianu, acţiunea de marcare a afişelor are loc deocamdată doar în Sfântu Gheorghe şi nu în tot judeţul, deoarece aici s-a constatat tendinţa de a depăşi numărul legal permis de afişe pentru fiecare loc de afişaj.

„Mash-ul cu Geoană, grandomanie“

Mash-ul cu Mircea Geoană nu a fost privit cu ochi buni nici de democrat liberali, care consideră gestul drept o dovadă de „grandomanie”. „Iată unde sunt banii PSD pentru judeţul Covasna. După cum am mai afirmat de nenumărate ori, în timpul guvernării PD-L – PSD, ministerele PSD-ului n-au fost în stare să trimită în judeţ nici măcar banii care erau deja alocaţi judeţului Covasna. Mi-e limpede acum unde sunt aceşti bani. Să arunci peste 5.000 de euro pe o cârpă ancorată pe unul dintre monumentele negre ale privatizărilor PSD, este cel puţin o dovadă de grandomanie. De altfel, PSD-iştii au înroşit judeţul, ba prin bannere, ba prin reclame puse pe stâlpi, ba prin afişe lipite oriunde. Ceea ce înseamnă că în timp ce miniştrii PD-L trimiteau bani în judeţ, cei ai PSD strângeau banii la ciorap ştiind că urmează o campanie costisitoare...” a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei PD-L Covasna, Petre Străchinaru.

PSD nu înţelege care e problema...

Pe de altă parte, conducerea PSD din judeţ spune că materialele lor de campanie au aprobări şi îi bănuieşte pe colegii lui de invidie că nu s-au mişcat la fel de vizibil sau că pur şi simplu au fost „incapabili”. Deputatul PSD Horia Grama nu pricepe nici ce treabă are PNL cu acoperirea afişelor altor candidaţi.

„PNL cu ce drept face asta? Nu are voie să lipească pe afişele altora sau să se atingă de ele. Noi n-am pus afişe peste alţii, ci acolo unde sunt afişaje, câte unul cu poză şi altul fără, n-am umplut panourile de afişe”, a spus preşedintele PSD Covasna, amintind că are aprobare de la proprietarul Hotelului pentru acel mash.

„Cum credeţi, că l-am plantat acolo, fără aprobare?!”, spune parlamentarul PSD. Horia Grama a declarat că socialdemocraţii îşi doresc o campanie corectă şi decentă, şi consideră că reacţiile la mega-afişul lor ar putea fi „din invidie”. Potrivit acestuia, materialele electorale au venit de la Bucureşti şi tot de la centru s-a asigurat şi închirierea spaţiilor, iar pentru clădiri au acordul de la asociaţii de proprietari şi se lucrează cu spaţii publicitare şi aşa mai departe.

Ţinta social-democraţilor în Covasna este de 10 – 12% în primul tur, iar mesajele vor fi traduse şi pentru electoratul maghiar dornic de schimbare.

Kelemen vrea să schimbe ţara

În ceea ce priveşte UDMR, Kelemen Hunor s-a lansat sub mesajul discursului direct şi al nevoii de schimbare a României. În ultima lună, Kelemen a vizitat judeţul de patru ori, prima dată la Festivalul Vânătoresc de la Malnaş şi ultima săptămâna trecută pentru a se întâlni cu pensionari, oameni de afaceri, populaţie, politicieni şi aşa mai departe. Acesta susţine că mesajele pe care le va lansa în cadrul campaniei sale elec torale sunt legate de construirea unei ţări moderne, nu la periferia Europei, şi în care administraţia centrală nu mai ia decizii în locul comunităţilor locale. Candidatul UDMR spune totodată că românii din Covasna şi Harghita necesită o atenţie mult mai accentuată şi mai deosebită când vine vorba despre nevo i le şi necesităţile lor şi ei trebuie ascultaţi.

Ana Sidon, Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Grigore, 3 noiembrie 2009
Oricare dintre partide daca ar fi avut un mash de dimensiunile celui cu Geoana, ar fi gasit unde sa-l puna si si-ar fi frecat palmele...
darius, 2 noiembrie 2009
domnule guruianu va rog sa nu mai faceti pe martirul si pe omul care sustine comunitatea romaneasca, sunteti o lichea la fel ca toti ceilalti.RUSINE!
Cititor, 2 noiembrie 2009
"Campanie corectă şi decentă". afirma "politicienii" , dar nici corectitudine, nici decenta nu vedem. In schimb vedem factura de la gaze, electricitate, alte utilitati. Si altceva ce mai vedem? citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.