ACTUALITATE 6 mai 2009

Încă 30 de zile de arest în dosarul înmatriculărilor şi permiselor false

de Covasna Media | 621 vizualizări

Cele trei persoane arestate pe 12 martie în urma scandalului cu înmatriculările şi permisele false de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Covasna râmân în arest. Tribunalul Covasna a dispus, ieri după-amiază, prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu încă o lună pentru agentul Dorin Andriesei, instructorul auto Jancso Aron şi agentul de pază Szekely Karoly.

Ultimele mandate de arestare emise pe numele lor ar fi expirat sâmbătă, 9 mai. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Elena Ciobanu, instanţa a admis propunerea de prelungire a mandatelor cu încă 30 de zile, de pe 10 mai până pe 8 iunie inclusiv. În dosar mai sunt cercetate alte 16 persoane, în stare de libertate. Elena Ciobanu ne-a declarat că datorită volumului mare de lucru din acest dosar şi a materialului probator foarte bogat, cercetările se prelungesc. Potrivit unor surse judiciare, dosarul privind permisele şi certificatele de înmatriculare false eliberate la Sfântu Gheorghe va fi disjuns, respectiv că anumite fapte şi persoane vor face obiectul unui alt dosar penal.

Cercetarea faptelor pentru care sunt inculpate 19 persoane a intratat în vizorul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) în urma unui denunţ potrivit căruia angajaţii de la permise, în complicitate cu câţiva instructori auto şi alţi intermediari, ofereau contra cost permise şi certificate de înmatriculare. DGA a folosit pentru depistarea întregii reţele infracţionale un agent acoperit şi interceptări telefonice.

Adrian Moise

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.