ACTUALITATE 13 ianuarie 2010

Încă 3 milioane de euro pentru Spitalul de Cardiologie

de Covasna Media | 532 vizualizări
De atât ar mai avea nevoie unitatea medicală ca să continue şi anul acesta lucrările 13ian2009-cardiologieSpitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna ar mai avea nevoie de încă 3 milioane de euro pentru a finaliza lucrările începute anul trecut, când au fost cheltuiţi toţi atâţia bani pentru reabilitarea şi modernizarea unităţii. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Covasna (DSP), Deme Judith, a afirmat că pentru acest an s­au mai solicitat încă 3 milioane de euro, de care Spitalul are nevoie ca să continue lucrările începute.

De atât ar mai avea nevoie unitatea medicală ca să continue şi anul acesta lucrările

13ian2009-cardiologieSpitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna ar mai avea nevoie de încă 3 milioane de euro pentru a finaliza lucrările începute anul trecut, când au fost cheltuiţi toţi atâţia bani pentru reabilitarea şi modernizarea unităţii.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Covasna (DSP), Deme Judith, a afirmat că pentru acest an s­au mai solicitat încă 3 milioane de euro, de care Spitalul are nevoie ca să continue lucrările începute.

Cele 3 milioane de euro alocate de Ministerul Sănătăţii pentru anul 2009 au fost consumate fără probleme, iar din aceşti bani s-a reuşit izolarea termică exterioară, repararea acoperişului, a conductelor la Vila de copii, la Pavilionul D se lucrează în interior şi a fost turnat bazinul de hidroterapie pentru a se pune gresie, urmând ca apoi să fie fixate şi geamurile.

Cei mai mulţi bani au intrat în reabilitarea structurii clădirii, care era foarte afectată de trecerea multor ani în care nu s-a intervenit, precum şi în punerea în funcţiune a centralei termice, a reţelei de apă şi înclăzire, sau pentru izolarea termică exterioară.

Investiţiile în modernizarea şi reabilitarea Spitalului de Cardiologie au atras economii substanţiale în ceea ce priveşte costurile la gaz şi electricitate, ca urmare a scăderii pierderilor din sistemul învechit. Astfel, dacă înainte Spitalul consuma 36.000 de metri cubi de apă lunar, acum s-a ajuns la 6.000 de mc, iar la energia termică şi gaz s-a ajuns la o treime din costuri faţă de anii trecuţi.

Spitalul de Cardiologie nu duce lipsă în niciun an de pacienţi din întreaga ţară, care vin aici în număr mare pentru tratamentele necesare, cât şi aerul unic în Europa. Anual aici se tratează 16.000 de oameni, dar în general numărul cererilor îl depăşeşte pe cel al locurilor disponibile, în special pe durata verii. Lucrările demarate în vară au fost mai mult decât bine primite de către pacienţii care an de an se întrebau oare când vor veni la un spital modern.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.