ACTUALITATE 27 martie 2009

În jur de 100 de pensionari au pichetat Prefectura

de Covasna Media | 422 vizualizări
Aproape 100 de pensionari sau adunat ieri încă de dimineaţă în faţa Prefecturii Covasna, nemulţumiţi fiind că punctul de pensie nu a fost majorat la 45% din salariul mediu pe economie de la 1 ianuarie 2009, aşa cum li s-a promis. Potrivit deciziei luată de comun acord de patronatele, sindicatele şi Ministerul Muncii, punctul de pensie ar fi trebuit majorat de la 42,5% cât este în prezent, la 45% din salariul

Aproape 100 de pensionari sau adunat ieri încă de dimineaţă în faţa Prefecturii Covasna, nemulţumiţi fiind că punctul de pensie nu a fost majorat la 45% din salariul mediu pe economie de la 1 ianuarie 2009, aşa cum li s-a promis.

Potrivit deciziei luată de comun acord de patronatele, sindicatele şi Ministerul Muncii, punctul de pensie ar fi trebuit majorat de la 42,5% cât este în prezent, la 45% din salariul mediu pe economie, de la 1 martie.

Pensionarii ar fi urmat să primească retroactiv şi banii pe lunile ianuarie şi februarie. Oamenii au mai cerut şi o lege unică a pensiei şi eliminarea pensiilor speciale.

Ana Sidon

Teme articol: pensionari protest miting
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.