ACTUALITATE 11 ianuarie 2010

În judeţul nostru, peste 200 de posturi din învăţământ trebuie reduse

de Covasna Media | 544 vizualizări
11ian2010-profesoriReducerile de posturi din învăţământ nu vor ocoli nici judeţul Covasna, în cazul nostru fiind nevoie ca până în luna septembrie să reducem 221 de posturi din educaţie, din peste 4.300, de la personal didactic, auxiliar, nedidactic şi aşa mai departe. Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Keresztely Irma, a afirmat că în prezent la nivelul instituţiei se discută şi studiază toate posibilităţile

11ian2010-profesoriReducerile de posturi din învăţământ nu vor ocoli nici judeţul Covasna, în cazul nostru fiind nevoie ca până în luna septembrie să reducem 221 de posturi din educaţie, din peste 4.300, de la personal didactic, auxiliar, nedidactic şi aşa mai departe.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Keresztely Irma, a afirmat că în prezent la nivelul instituţiei se discută şi studiază toate posibilităţile pentru a se încadra în noul număr de posturi prevăzut pentru viitorul an şcolar, cu cât mai puţine efecte negative.

„Anul trecut am redus 146 de posturi şi am putut prin fracţiuni de post, fără a disponibiliza. Acum nu mai putem fără a avea personal disponibilizat, încercăm tot posibilul să fie cât mai puţini“, a spus Keresztely Irma.

Aceasta a explicat că dacă în mediul urban sunt şcoli cu 10 – 12 elevi în clasă, în acele cazuri vor trebui să fie făcute comasări şi este posibil ca astfel şi titularii să sufere, iar oferta pentru ei să fie numai în mediul rural.

Reducerea posturilor din învăţământ vine cu scopul de a se face economii în privinţa cheltuielilor de personal din acest domeniu şi la nivel naţional presupune desfiinţarea a 30.000 de posturi.

Sindicaliştii din educaţie sunt însă nemultumiţi şi spun că vor ataca ordonanţa Guvernului de diminuare cu 10% a posturilor. Mai mult, dascălii ameninţă cu greva generală.

Ana Sidon

Sursa foto: mediafax.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.