ACTUALITATE 19 august 2009

În dosarul permiselor, opt persoane urmează a fi trimise în judecată

de Covasna Media | 898 vizualizări
Trei persoane care sunt deja judecate pe fond în dosarul permiselor şi alţi cinci cercetaţi asupra cărora s-au găsit probe noi urmează să fie trimişi săptămâna viitoare în judecată de către anchetatori, într-un nou dosar.

Potrivit unor surse judiciare, Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna şi lucrătorii DGA Covasna urmează să sesizeze Tribunalul cu privire la opt persoane implicate şi cercetate în dosarul permiselor şi înmatriculărilor false. Se pare că persoanele în cauză sunt atât civili, cât şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Covasna. Dintre cei opt învinuiţi, trei au mai fost trimişi în judecată şi în alt dosar privind permisele,

Trei persoane care sunt deja judecate pe fond în dosarul permiselor şi alţi cinci cercetaţi asupra cărora s-au găsit probe noi urmează să fie trimişi săptămâna viitoare în judecată de către anchetatori, într-un nou dosar.

Potrivit unor surse judiciare, Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna şi lucrătorii DGA Covasna urmează să sesizeze Tribunalul cu privire la opt persoane implicate şi cercetate în dosarul permiselor şi înmatriculărilor false. Se pare că persoanele în cauză sunt atât civili, cât şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Covasna.

Dintre cei opt învinuiţi, trei au mai fost trimişi în judecată şi în alt dosar privind permisele, care momentan se judecă pe fond, iar ceilalţi cinci sunt dintre cei care faţă de care s-au continuat cercetările şi au fost descoperite noi probe. Potrivit unor surse, dintre persoanele care urmează a fi trimise în judecată unele au fost deja citate şi audiate.

Asupra persoanelor în cauză organele de anchetă au descoperit noi probe care le incriminează.

La începutul lunii iunie, Parchetul anunţa că şase dintre persoanele cercetate în dosarul permiselor şi înmatriculărilor false din judeţ au fost trimise în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna. Este vorba despre doi angajaţi din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, doi instructori auto, un angajat al unei firme de pază şi o persoană intermediară.

Potrivit Parchetului, asupra persoanelor trimise în judecată planează bănuieli legitime cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni, inclusiv de corupţie, prin care s-a asigurat înmatricularea frauduloasă a unor autovehicule, pe bază de documente false şi pe numele unor proprietari fictivi, respectiv prin care a fost posibilă, tot în mod fraudulos, obţinerea de permise de conducere auto. De fiecare dată, aceştia au perceput în schimb foloase materiale, constând în diferite sume de bani.

După ce petrecuseră mai mult timp în arest, la finele lunii iulie trei persoane care fuseseră arestate preventiv au fost eliberate sub control judiciar de către Curtea de Apel Braşov. Este vorba despre angajatul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Covasna, Dorin Andriesei, instructorul auto Jancso Aron şi agentul de pază Szekely Karoly, care înaintaseră instanţei cereri de eliberare.

La începutul lunii martie, organele de cercetare din judeţul Covasna au efectuat mai multe perchiziţii, în total fiind cercetate 19 persoane bănuite de luare de mită, fals sau uz de fals în ceea ce priveşte înmatricularea unor autovehicule.

Ana Sidon

Teme articol: mita permise fals DNA spaga
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
Szekely Karoly, 1 octombrie 2009
Domnule Raul B.! Cu toata stima si respectul, am onoarea sa va salut! Cu surprindere imi dau seama ca stiti destul de multe detalii "din spatele cortinei"... Nu adevarul ma surprinde, ca ala cunosc citeste integral
stiu multe, 30 septembrie 2009
Raul sau care o fi numele tau adevarat, asta nu-i nimic Kalanyos Jozsi, ala bronzat, fura si el masini sau vinde masini furate, unii politisti stiu despre asta si degeaba. Mai nou se viziteaza cu unii citeste integral
raul b, 28 septembrie 2009
Da! Intr-adevar asa se intimpla de obicei. Capii totdeauna ramin, cad altii in locul lor. Ofiterul superior ride din birou si incaseaza zeci-sute de mii de euro, subofiterul la puscarie! Uite si citeste integral
draghe cititorule, 25 august 2009
am vrut sa spun asta de mult dar am asteptat sa vad daca deschide cineva acest subiect. chiar nu se gandeste nimeni de ce nu este anchetat nici un ofiter , desi ei sunt cei care trebuie sa se asigure citeste integral
titi, 22 august 2009
mei drage "cititor"tu stai foarte proaste cu gramatike.dake ai karnet si tu ai luate lafel karnetu cum stay cu gramatike.
cititor, 22 august 2009
SI voi aveti carnetul la fel obtinut??? cerd ca da. BRAVO
titi, 21 august 2009
Drage cititor,tu ieste mai pericol ca soferul de care vorbesti pentru ca daca stie se merge cum scrie ajunge soferule nevinovat la inchisoare pentru ca tu iese pe strada neglijent.
criss, 21 august 2009
M-ai spart. Si tu esti tare la gramatica.:)
cititor, 20 august 2009
CHIAR nu se poate prinde pe ei,nu se gaseste nimic la ei ca nu vor sa gaseasca nimic.Ce credeti de ce sint atita accidente si mor atita oameni nevinovati pe strazile noastre? Sunt soferi care nici nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.