ACTUALITATE 8 februarie 2010

În amintirea lui Marian Cozma

de Covasna Media | 773 vizualizări
Handbalistul va fi comemorat astăzi şi la Sfântu-Gheorghe, oraş înfrăţit cu Veszprem 08feb2010-cozmaPreşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul CL Sfântu-Gheorghe, Mădălin Guruianu, a lansat un apel către locuitorii oraşului ca luni, 8 februarie, cu ocazia comemorării unui an de la moartea handbalistului Marian Cozma, să aprindă câte o lumânare sau să depună o floare la fotografia lui Marian Cozma, în faţa Sălii Sporturilor din municipiu, de la ora 17.30. Preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din

Handbalistul va fi comemorat astăzi şi la Sfântu-Gheorghe, oraş înfrăţit cu Veszprem

08feb2010-cozmaPreşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul CL Sfântu-Gheorghe, Mădălin Guruianu, a lansat un apel către locuitorii oraşului ca luni, 8 februarie, cu ocazia comemorării unui an de la moartea handbalistului Marian Cozma, să aprindă câte o lumânare sau să depună o floare la fotografia lui Marian Cozma, în faţa Sălii Sporturilor din municipiu, de la ora 17.30. Preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din Sf.Gheorghe, oraş înfrăţit cu Veszprem, unde Marian Cozma a evoluat ca sportiv, dar unde a şi fost omorât, îi invită pe cetăţeni să-şi deschidă sufletele pentru a-l omagia pe cel care a devenit un real simbol al prieteniei româno-maghiare.

„Moartea atât de fără sens a unui mare sportiv român care evolua în Ungaria ne-a făcut să depăşim anumite bariere entice şi să înţelegem că în faţa durerilor putem şi trebuie să fim alături, împreună, români şi maghiari deopotrivă. Nu sunt adeptul festivismului, nu cred că la o asemenea ocazie trebuie acordate diplome şi medalii de complezenţă, dar în niciun caz nu vreau să se aştearnă uitarea totală peste un asemenea moment. Nu cred că avem voie, noi cei care trăim în această zonă, să trecem cu nonşalanţă nici peste moartea lui Marian Cozma şi nici peste momentele emoţionante de apreciere pe care locuitorii din Veszprem, dar şi maghiarii în general le-au avut pentru sportivul nostru”, a spus Mădălin Guruianu. Marian Cozma a decedat anul trecut, pe 8 februarie, în oraşul maghiar Veszprem, după ce a fost înjunghiat în inimă. Tragedia s-a produs după ce hanbalistul român, în vârstă de 26 de ani, a intrat într-o altercaţie cu un grup de romi unguri.

Ana Sidon

Teme articol: comemorare Marian Cozma
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Tiiida, 8 februarie 2010
Este foarte trist, ca cineva trebuie sa moara ca sa depasim aceste bariere...:( Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.