ACTUALITATE 23 martie 2023

Iluminatul public va fi oprit în centrul municipiului Sfântu Gheorghe pentru a marca „Ora Pământului”

de Agerpres | 884 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au anunţat că vor stinge, sâmbătă seara, iluminatul public în centrul municipiului, pentru a marca „Ora Pământului” alături de alte oraşe din lume care participă la această acţiune menită să atragă atenţia asupra necesităţii protejării mediului şi resurselor planetei.

Reprezentanţii Primăriei au precizat, într-o postare pe internet, că sâmbătă seara, între orele 20,30 - 21,30, iluminatul public va fi oprit în Piaţa Libertăţii, precum şi la sediul instituţiei, şi au îndemnat locuitorii oraşului să se alăture acestei iniţiative.

„Primăria municipiului Sfântu Gheorghe se alătură şi în acest an mişcării mondiale Ora Pământului, astfel că sâmbătă, 25 martie, între orele 20,30 şi 21,30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei. Oameni, instituţii şi companii de pe tot globul vor stinge lumina şi se vor uni pentru a oferi o oră din timpul lor pentru planetă, în peste 8.000 de oraşe din 195 de ţări, astfel că şi autorităţile locale din Sfântu Gheorghe fac un apel la locuitori să stingă luminile sâmbătă seara pentru o oră”, se arată în apelul postat pe site-ul Primăriei.

„Ora Pământului” a fost marcată pentru prima dată în 2007 în oraşul australian Sidney, acţiunea constând în reducerea la minimum, timp de o oră, a consumului de curent electric, iar ulterior a fost extinsă la nivel mondial cu sprijinul World Wild Foundation.

Ora Pământului (Earth Hour) are loc în fiecare an din 2007 încoace în ultima sâmbătă din luna martie, când milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment voluntar de mediu din istorie. Ediţia a 17-a va avea loc sâmbătă, 25 martie 2023, şi are ca scop sensibilizarea populaţiei faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.