ACTUALITATE 30 martie 2021

Hunedorean bănuit de săvârşirea unei înşelăciuni în mediul online, pus sub control judiciar

de Agerpres | 600 vizualizări

Un bărbat din judeţul Hunedoara bănuit de săvârşirea unei înşelăciuni în mediul online a fost identificat de poliţişti şi pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Sfântu Gheorghe au demarat cercetările după ce o persoană din judeţul Covasna a reclamat faptul că în data de 13 martie ar fi fost înşelată după ce a accesat, pe un site de comerţ online, un anunţ privind vânzarea unei motociclete.

Persoana vătămată susţine că a virat vânzătorului jumătate din preţul motocicletei, iar, conform înţelegerii, ar fi urmat să achite diferenţa în momentul preluării acesteia, însă nu a mai primit bunul pentru care plătise avans.

„În urma anunţului postat pe site-ul în cauză persoana vătămată a contactat vânzătorul, iar în urma discuţiilor purtate cumpărătorul a virat într-un cont bancar jumătate din contravaloarea bunului. În data de 14.03.2021 cumpărătorul a fost contactat prin aplicaţia Whatsapp de către vânzător, care i-a solicitat plata diferenţei de bani, însă cumpărătorul a refuzat, urmând ca plata să se facă în momentul predării motocicletei. La scurt timp cumpărătorului i-a fost comunicat faptul că motocicleta nu mai este de vânzare, deoarece a fost vândută unei terţe persoane, iar suma plătită îi va fi restituită în contul bancar, ceea ce nu s-a întâmplat. Vânzătorul a dezactivat cartelele SIM de pe care a efectuat tratativele de vânzare-cumpărare. (...) În urma unui complex de activităţi investigative, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au identificat un bărbat de 50 ani, din judeţul Hunedoara, bănuit de săvârşirea infracţiunii“, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.

În data de 26 martie, poliţiştii covăsneni, cu sprijinul colegilor din cadrul IJP Hunedoara, au pus în executare un mandat de aducere a persoanei bănuite de comiterea infracţiunii la sediul Poliţiei municipiului Sfântu Gheorghe pentru audieri.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat instanţei de judecată pentru luarea măsurilor legale, acesta fiind pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.