ACTUALITATE 9 iunie 2010

Hoţ la 14 ani

de Covasna Media | 304 vizualizări
Un băiat din Târgu-Secuiesc a furat bunuri în valoare de 700 de lei, dintr-o mașină lăsată descuiată Un băiat în vârstă de 14 ani, din municipiul Târgu-Secuiesc, este cercetat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din oraș pentru furt calificat, după ce luni dimineața a furat dintr-o mașină o geantă care avea în ea o cameră de filmat, un telefon mobil și acte de identitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP), Dumitru Ungureanu, T. Szabolcs Antal, din comuna Lunca de

Un băiat din Târgu-Secuiesc a furat bunuri în valoare de 700 de lei, dintr-o mașină lăsată descuiată

Un băiat în vârstă de 14 ani, din municipiul Târgu-Secuiesc, este cercetat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din oraș pentru furt calificat, după ce luni dimineața a furat dintr-o mașină o geantă care avea în ea o cameră de filmat, un telefon mobil și acte de identitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP), Dumitru Ungureanu, T. Szabolcs Antal, din comuna Lunca de Sus, județul Harghita, şi-a lăsat autoturismul descuiat pentru câteva minute, pe o stradă din Târgu-Secuiesc, iar în acest timp au dispărut din mașină geanta soției sale, în care se aflau o cameră de filmat, un telefon mobil, precum şi actele de identitate ale femeii.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, autorul a fost identificat în persoana unui minor în vârstă de 14 ani, din Târgu Secuiesc, care a profitat de neatenția bărbatului, a deschis portiera maşinii şi a sustras geanta aflată pe una dintre banchete. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar bunurile au fost restituite părții vătămate.

Acum, cercetările sunt continuate de către polițiştii Biroului de Investigații Criminale Târgu Secuiesc, pentru furt calificat.

Dumitru Ungureanu a atras atenția că, pentru a preîntâmpina furturile din autoturisme, polițiştii covăsneni vă sfătuiesc să respectați câteva reguli de bază, care v-ar putea ajuta să nu deveniți victime sigure ale infractorilor.

„În primul rând, chiar dacă plecați doar pentru puțin timp din maşină, încuiați portierele. Timpul de acțiune al unui hoț nu depăşeşte, în unele cazuri, mai mult de trei minute. Apoi, parcați autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopții. Nu lăsați la vedere bunuri de valoare, cum ar fi telefoane mobile, aparate de fotografiat, casetofoane auto, detectoare radar, GPS-uri sau genți.

Parcați maşina cu fața la stradă, astfel încât hoții să poată fi văzuți. Închideți complet toate geamurile. Un singur geam lăsat uşor întredeschis poate fi foarte uşor deschis de hoți. Nu lăsați în maşină actele de identitate, permisul de conducere, actele de înmatriculare ale maşinii, cărți de credit, ordine de plată. Dacă dispuneți de bani, vă sfătuim să vă montați un sistem de alarmă eficient.

Dacă v-au dispărut bunuri din maşină, nu umblați în interior până la venirea polițiştilor. O urmă lăsată în interior ar putea duce la identificarea hoțului”, spune Ungureanu.

Ana Sidon

Sursa foto: infomm.ro

Teme articol: maşini minor hot
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.