ACTUALITATE 9 decembrie 2009

Hoţ de sicrie prins în Covasna

de Covasna Media | 450 vizualizări
Unul dintre complicii în furtul sicriului miliardarului austriac Flick a fost prins în comuna covăsneană Turia [singlepic=693,250,250,,left]Unul dintre suspecţii români care a avut de-a face cu furtul sicriului unui miliardar austriac, Friedrick Karl Flick, a fost prins ieri dimineaţă de poliţiştii covăsneni, în Turia. Bărbatul de 44 de ani, Laszlo Făgădău, din judeţul Mureş, venise de câteva zile în vizită la nişte prieteni în Turia, şi se afla în vizorul poliţiştilor care au decis să acţioneze ieri la ora 6 dimineaţa.

Unul dintre complicii în furtul sicriului miliardarului austriac Flick a fost prins în comuna covăsneană Turia

Unul dintre suspecţii români care a avut de-a face cu furtul sicriului unui miliardar austriac, Friedrick Karl Flick, a fost prins ieri dimineaţă de poliţiştii covăsneni, în Turia.

Bărbatul de 44 de ani, Laszlo Făgădău, din judeţul Mureş, venise de câteva zile în vizită la nişte prieteni în Turia, şi se afla în vizorul poliţiştilor care au decis să acţioneze ieri la ora 6 dimineaţa. Suspectul – descris ca un om de statură impresionantă, cu încheieturi de abia l-au cuprins cătuşele - a fost săltat din pat de anchetatori şi s-a arătat cooperant, chiar el povestindu-le apoi despre fapta lui.

Şeful Serviciului Investigare Fraude din cadrul IJP Covasna, comisarul şef Emil Ciurea, a declarat ieri că autorităţile române au fost sesizate de autorităţile din Ungaria despre faptul că au emis un mandat european de arestare pentru şantaj, împotriva unui cetăţean român, F.Laszlo, din judeţul Mureş.

„Pe baza sesizării şi a comunicatului primit din Ungaria s-a trecut la verificări şi la nivel de ţară şi sigur s-a desfăşurat un volum mare de muncă”, a precizat Ciurea.

Răscumpărare de 6 milioane de euro

Infractorul prins ieri furase împreună cu alte persoane, în luna noiembrie 2008, sicriul unui miliardar de origine germană, Friedrich Karl Flick, pe care hoţii l-au ascuns şi au cerut familiei o răscumpărare de 6 milioane de euro. Ironia soartei face că pe durata vieţii miliardarul se înconjurase de numeroase gărzi de corp pentru a nu fi răpit, însă n-a mai putut să se ferească de acest lucru după moarte.

Iniţial, familia a plătit 100.000 de euro, însă autorii au continuat şantajul pentru a primi întreaga sumă, în caz contrar ar fi profanat şi distrus sicriul cu mortul.

Sicriul a fost recuperat

Potrivit informaţiilor apărute în presă, şase persoane, printre care şi cetăţeni români, au fost arestate recent la Budapesta în legătură cu furtul cadavrului şi coşciugului miliardarului. Flick murise în urmă cu trei ani, iar sicriul lui a fost furat din cimitirul din Velden, Sudul Austriei, din cripta familiei, în noiembrie 2008, fiind recuperat recent. Suspecţii – cetăţeni ungari şi români – au ascuns coştiugul în pădurile din apropiere de Budapesta, cerând familiei o recompensă consistentă de milioane de euro. Pentru a fura sicriul, hoţii au dat la o parte o lespede de granit de aproximativ 100 de kilograme, dar cu excepţia unor zgârieturi pe placa de granit nu au lăsat nicio urmă.

Friedrich Karl Flick a fost fiul industriaşului german Friedrich Flick, producător de armanent în timpul regimului hitlerist. La momentul decesului, averea sa era estimată la aproximativ 5-6 miliarde de euro. Comisarul şef Ciurea a precizat că la acest caz au lucrat intens 22 de persoane, şi au avut sprijin şi din partea DGIPI, inclusiv serviciul din IJP Covasna, precum şi din partea IGP, Direcţia de Investigaţii Criminale, Serviciul Urmăriţi. Suspectul a fost predat Curţii de Apel cu propunerea de arestare preventivă.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.