ACTUALITATE 27 octombrie 2015

Holzindustrie Schweighofer începe operaţiunile în noua fabrică de cherestea de la Reci

de Covasna Media | 1165 vizualizări

Investiția de 150 de milioane de euro va genera 650 de locuri de muncă în fabrică

Holzindustrie Schweighofer a început operaţiunile în noua fabrică de cherestea de la Reci. Acest proiect reprezintă o investiție de 150 milioane de euro și va genera 650 de locuri de muncă direct în fabrică și alte peste 2.000 de locuri de muncă în regiune, conform unui comunicat de presă transmis ieri de companie.

Noua fabrică, a cărei construcție a început în luna decembrie a anului 2013, are o suprafață de 70 de hectare și o capacitate de debitare anuală de 800.000 mc lemn rotund, provenit exclusiv din păduri administrate durabil din România și din alte țări precum Polonia, Ungaria, Austria, Croația, Slovenia etc. În urma acestei investiții, Holzindustrie Schweighofer devine unul dintre cei mai mari angajatori privați din zonă. În prezent, fabrica are peste 300 de angajați, însă numărul acestora va ajunge la 650, la capacitate maximă. De asemenea, în baza experiențelor anterioare, din celelalte fabrici, compania estimează că alte peste 2.000 de locuri de muncă vor fi generate în industrii conexe, datorită colaborării cu alte firme. În același timp, Holzindustrie Schweighofer va fi unul dintre principalii contribuabili din județul Covasna, întrucât fabrica de la Reci va aduce la buget contribuţii anuale de peste 6,8 milioane de euro prin plata de taxe și impozite.

Proiectul de la Reci este a treia fabrică de cherestea a companiei Holzindustrie Schweighofer în România, după cele de la Sebeș și Rădăuți.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alex, 28 octombrie 2015
O prostie, zona noastra era aproape neatinsa de poluare. Ma rog daca unii de la Primarie sunt atat de inbecili sa vand minunatul peisaj al judetului nostru. In 3-4 ani toate padurile din jur nu vor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.