ACTUALITATE 2 octombrie 2009

Hartă specială pentru reabilitările din Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 535 vizualizări
Primăria Sfântu-Gheorghe elaborează o hartă a municipiului care va prezenta locaţiile în care se derulează lucrări de reabilitare.

[singlepic=393,400,200,,left]Primarul Antal Arpad a declarat, ieri, că posibilitatea ca locuitorii urbei să poată urmări ce anume se întâmplă în alte zone ale oraşului decât cele în care locuiesc sau pe care le tranzitează constant este foarte importantă. Harta pe care o elaborează administraţia locală va putea fi accesată pe siteul www.sfantugheorgheinfo.ro, va prezenta toate punctele de lucru şi va fi însoţită de fotografii

Primăria Sfântu-Gheorghe elaborează o hartă a municipiului care va prezenta locaţiile în care se derulează lucrări de reabilitare.

Primarul Antal Arpad a declarat, ieri, că posibilitatea ca locuitorii urbei să poată urmări ce anume se întâmplă în alte zone ale oraşului decât cele în care locuiesc sau pe care le tranzitează constant este foarte importantă.

Harta pe care o elaborează administraţia locală va putea fi accesată pe siteul www.sfantugheorgheinfo.ro, va prezenta toate punctele de lucru şi va fi însoţită de fotografii explicite ale lucrărilor, imaginile urmând să fie schimbate săptămânal.

Potrivit lui Antal Arpad, în această perioadă se lucrează în 40 de puncte din oraş. Lucrările vizează refacerea infrastructurii stradale din municipiu - asfaltări de străzi şi trotuare, schimbări ale bordurilor precum şi schimbări ale capacelor de canal.

Fără „instituţia pişcoturilor”

Referindu-se la lucrările din oraş, Antal Arpad a declarat că, după schimbarea vechilor borduri cu cele noi, din piatră, doreşte să desfiinţeze trotuarele cu pişcoturi.

„Aceste pişcoturi nu au ce căuta pe străzile din Secuime, unde avem destulă piatră! Primăria nu poate sprijini această „instituţie a pişcoturilor”, deoarece intenţia noastră este să avem trotuare cu aspect frumos şi utilizabile”, a explicat primarul.

În acelaşi context, Antal Arpad a amintit şi de străzile cu piatră cubică, apreciind că imaginea oferită de piatra cubică este cu totul specială, însă admiţând că piatra cubică existentă pe unele străzi din Sfântu Gheorghe este tocită, a precizat că respectivele străzi vor fi acoperite cu asfalt normal. Antal Arpad nu consideră însă că trebuie să se renunţe în totalitate la piatra cubică, ci este de părere că aceasta ar trebui folosită pentru aleile şi pieţele pietonale.

Guri şi capace de canal, detectabile prin GPS

Tot pentru străzi mai frumoase, Antal Arpad a iniţiat schimbarea capacelor de canal din municipiu. Potrivit primarului, în Sfântu-Gheorghe au existat aproximativ 200 de canale, dintre care unele au fost descoperite ca nefuncţionale de zeci de ani, în timpul reparaţiilor stradale.

„Am găsit aproximativ 20 de canale care nu aveau nicio utilitate, în vreme ce 40 de canale au fost deja acoperite sub asfalt. Acestea vor putea fi localizate prin GPS, în cazul în care va exista, vreodată, necesitatea de a le desface pentru lucrări, însă acest lucru s-ar putea întâmpla chiar şi peste zece ani”, a mai explicat Antal Arpad, arătând că restul gurilor de canal, ce vor rămâne vizibile, vor fi acoperite cu capace noi care aproape că nu se vor simţi la impactul cu roţile maşinilor.

De mai multe săptămâni, lucrările de reabilitare a unor străzi din Sfântu-Gheorghe au transformat oraşul într-un adevărat şantier. Pe lângă asfaltări, s-a iniţiat şi o adevărată campanie a schimbărilor bordurilor, primarul Antal Arpad promiţând că reabilitarea centrului va fi finalizată până la finele acestei luni.

Monica Rizea

Teme articol: lucrari reabilitare harta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.