ACTUALITATE 16 februarie 2009

György Ervin subprefect

de Covasna Media | 851 vizualizări
PD-L Covasna a pierdut un post de subprefect

Cu toate că săptămâna trecută PD-L Covasna confirma că, în urma unor alegeri interne, vicepreşedintele Valentin Ionaşcu a fost desemnat ca fiind opţiunea pentru unul dintre cele două posturi de subprefect ale judeţului Covasna, situaţia s-a schimbat în doar câteva zile, fostul prefect al judeţului, György Ervin, urmând a deveni noul subprefect. Potrivit înţelegerilor politice dintre PSD şi PD-L Covasna, după alegerile generale şi formarea

PD-L Covasna a pierdut un post de subprefect

Cu toate că săptămâna trecută PD-L Covasna confirma că, în urma unor alegeri interne, vicepreşedintele Valentin Ionaşcu a fost desemnat ca fiind opţiunea pentru unul dintre cele două posturi de subprefect ale judeţului Covasna, situaţia s-a schimbat în doar câteva zile, fostul prefect al judeţului, György Ervin, urmând a deveni noul subprefect.

Potrivit înţelegerilor politice dintre PSD şi PD-L Covasna, după alegerile generale şi formarea coaliţiei guvernamentale, socialdemocraţilor le-a revenit numirea prefectului judeţului, în vreme ce democrat-liberarilor le-au revenit cele două posturi de subprefect. PSD l-a ales pentru postul de prefect de Covasna pe fostul subprefect al Capitalei, Codrin Munteanu, în vreme ce PD-L a optat să îl păstreze în funcţie pe actualul subprefect Ioan Ursache, propunându-l pentru cel de-al doilea post pe vicepreşedintele PD-L Covasna, Valentin Ionaşcu. În aceste condiţii, fostul prefect de Covasna, Gyorgy Ervin, numit în funcţie în 2004 de UDMR, a fost numit într-o funcţie publică de inspector guvernamental, pe principiul mobilităţii înalţilor funcţionari publici. Pe de altă parte, UDMR a insistat ca un post de subprefect să-i revină, pentru ca cei din comunitatea maghiară să aibă un reprezentant în Prefectura Covasna, propunându-l, în acest sens, pe György Ervin. Însuşi preşedintele UDMR Covasna, Albert Almos, declara, la finele săptămânii trecute, că ar fi de neacceptat ca UDMR şi comunitatea maghiară să nu aibă niciun reprezentant la nivelul superior al Prefecturii Covasna.

Băsescu, de acord cu UDMR în problema subprefecţilor

Sâmbătă seara, la Covasna, preşedintele Traian Băsescu a declarat că numirea unui subprefect etnic maghiar, atât în Covasna cât şi în Harghita, ar fi „o chestiune de bun simţ” şi a subliniat că, în virtutea reciprocităţii, etnicii români ar putea primi, la schimb, posturi de viceprimari sau vicepreşedinţi de Consilii Judeţene în cele două judeţe.

După aceste declaraţii, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor (UDMR), a confirmat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că numirea lui György Ervin este sigură. Aşa se face că, o funcţie ce părea aproape sigur ca fiind a PDL Covasna a fost „dăruită” de însuşi Traian Băsescu UDMR, lăsându-i pe democrat-liberalii covăsneni cu ochii în soare. În aceste condiţii, preşedintele PD-L Covasna, Gheorghe Baciu, s-a abţinut de la orice comentarii pe marginea acestui subiect. „Probabil voi accepta funcţia de subprefect şi voi continua ceea ce am început ca prefect. Cred că nu vor fi probleme şi voi putea colabora cu oamenii din Prefectură, căci, până la urmă, cu toţii vrem binele judeţului”, a declarat György Ervin, fost prefect, viitor subprefect.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
eu, 17 februarie 2009
care este defapt mesajul tau, mai Dey? Nu am inteles nimic din ce ai scris. Pseudonimul tau se scrie cumva cu apostrof?
dey, 17 februarie 2009
70% de etnie maghiara?Ai citit romane Albule.asa vreti voi sa fie,dar uitativa pe certificatele de nastere sa vedeti unde v-ati nascut,problema este ca voi insinuati ca sunjteti maghiari si pe langa citeste integral
Albu, 17 februarie 2009
Da, mi se pare corect ca subprefectul să fie maghiar în acest judeţ (nu neapărat UDMR-ist), având în vedere că etnia maghiară este prezent în proporţie de 70 %.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.