ACTUALITATE 4 septembrie 2009

Guvernul a alocat 6 milioane de lei pentru străzile din staţiunea Covasna

de Covasna Media | 284 vizualizări
Banii vor fi folosiţi pentru un tronson important de drum din oraşul – staţiune

[singlepic=266,400,200,,left]Guvernul a aprobat la şedinţa sa de la mijlocul aceste săptămâni suma de 6 milioane de lei care va fi folosită pentru reabilitarea unor străzi importante din oraşul Covasna. Banii vor fi folosiţi pentru turnarea unui strat de asfalt pe tronsonul Ştefan cel Mare - Mihai Eminescu şi Şiclău, mai exact începând de la intersecţia Târgu-Secuiesc – Comandău până la Şiclău, pe o distanţă de 5 km, şi vor rezolva această problemă importantă de infrastructură cu

Banii vor fi folosiţi pentru un tronson important de drum din oraşul – staţiune

Guvernul a aprobat la şedinţa sa de la mijlocul aceste săptămâni suma de 6 milioane de lei care va fi folosită pentru reabilitarea unor străzi importante din oraşul Covasna.

Banii vor fi folosiţi pentru turnarea unui strat de asfalt pe tronsonul Ştefan cel Mare - Mihai Eminescu şi Şiclău, mai exact începând de la intersecţia Târgu-Secuiesc – Comandău până la Şiclău, pe o distanţă de 5 km, şi vor rezolva această problemă importantă de infrastructură cu care se confruntă staţiunea.

„Oraşul este de interes naţional, aici vin turişti şi bolnavi cu inima din toată ţara, mai ales din Bucureşti. Este un vis al primarilor încă de acum 25 de ani să facem acest drum şi acum cred că vom şi reuşi. Proiectantul ne va spune ce anume putem face, dar noi vrem neapărat un strat de asfalt pe 5 km şi apoi vedem ce mai rămâne“, a spus primarul Covasnei, Lorincz Zsigmond.

Odată ce banii au fost alocaţi, acesta spune că toate demersurile vor începe încă de astăzi şi vor face tot posibilul ca să şi termine lucrările până la sfârşitul anului, în funcţie de cum vor reuşi să organizeze licitaţiile şi să întocmească proiectul tehnic.

Primarul îşi aminteşte că s-a plâns de nenumărate ori ba la preşedintele Traian Băsescu, ba la ministrul Vasile Blaga pentru aceste străzi, şi până la urmă a venit şi ajutorul promis.

„Ministrul Blaga a fost cel care a pus în faţa Guvernului proiectul pentru aces te străzi. Eu aşa simt, că ne înţe legem foarte bine cu PD-L, şi e un semn că de acum vor începe să meargă inves tiţiile în tot judeţul. Pe mine ca primar mă interesează să se mişte ceva, să se vadă ceva în oraşul ăsta de interes naţional”, a mai spus Lorincz Zsigmond (UDMR).

Oraşul Covasna este o staţiune de interes naţional care datorită cadrului natural unic şi a izvoarelor atrage anual mii de turişti din ţară precum şi din străinătate, însă din păcate problema străzilor nu a rămas neobservată, însuşi preşedintele Băsescu remarcând că drumurile de aici sunt numai bune de rupt telescoape.

Numai Spitalul de Cardiologie, care este de interes naţional şi singular în ţară, atrage an de an 16.000 de pacienţi, dar cererea este dublă, bolnavii fiind în stare să aşepte şi pe băncile din curtea unităţii pentru a prinde un loc.

Ana Sidon

Teme articol: bani Covasna asfaltare drum
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.