ACTUALITATE 20 aprilie 2010

Grevă de o zi în licee, şcoli şi grădiniţe

de Covasna Media | 647 vizualizări
Toate grupele de sindicate din judeţul Covasna afiliate Federaţiei Libere a Sindicatelor din Învăţământ (FSLI) vor fi în grevă pe 22 aprilie 20apr2010-grevaLa o lună de la protestele legate de neplata celui de-al treisprezecelea salariu, angajaţii din învăţământ vor protesta joi prin blocarea activităţilor în grădiniţe, şcoli şi licee. Potrivit liderului Sindicatelor Libere din Învăţământ (SLI) Covasna, Nagy Gabor, problema plăţii celui de-al treisprezecelea salariu a fos soluţionată aproape în întregime, doar în câteva comune din judeţ mai existând probleme cu neplata

Toate grupele de sindicate din judeţul Covasna afiliate Federaţiei Libere a Sindicatelor din Învăţământ (FSLI) vor fi în grevă pe 22 aprilie

20apr2010-grevaLa o lună de la protestele legate de neplata celui de-al treisprezecelea salariu, angajaţii din învăţământ vor protesta joi prin blocarea activităţilor în grădiniţe, şcoli şi licee.

Potrivit liderului Sindicatelor Libere din Învăţământ (SLI) Covasna, Nagy Gabor, problema plăţii celui de-al treisprezecelea salariu a fos soluţionată aproape în întregime, doar în câteva comune din judeţ mai existând probleme cu neplata, însă chiar şi aşa personalul din învăţământ are motive de protest.

„Joi nu se vor ţine ore şi vor fi blocate şi activităţile grădiniţelor. Avem probleme majore în învăţământ şi acestea trebuie rezolvate în cele din urmă”, a explicat Nagy Gabor.

Preşedintele SLI Covasna a arătat că orele se vor recupera, iar în ceea ce priveşte lipsa de activitate a grădiniţelor şi modul în care unii părinţi ar putea fi afectaţi de nefuncţionarea acestora, s-a arătat că trebuie înţelese şi problemele sistemului.

Protestele celor din judeţul Covasna se raliază celor din ţară, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de sumele destinate cheltuielilor de personal stabilite pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar şi de Ordonanţa 114/2009 privind reducerea a aproximativ 15.000 de posturi din învăţământul preuniversitar de la 1 septembrie.

Sindicaliştii critică totodată apariţia unor discriminări referitoare la încadrarea şi salarizarea unor categorii de cadre didactice din învăţământul preşcolar şi primar, odată cu intrarea în vigoare a Legii 387/2009 şi a Ordinului MECTS 3235/2010 referitoare la încadrarea profesorilor din învăţământul preşcolar şi primar şi salarizarea din sistem.

Sindicatele din învăţământ au anunţat, la nivel naţional, că dacă vor fi tratate în continuare cu indiferenţa Guvernului şi a Ministerului Educaţiei, vor recurge la blocarea încheierii situaţiei şcolare.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.