ACTUALITATE 18 noiembrie 2009

Grădiniţă şi sală polivalentă, rămase în aer

de Covasna Media | 518 vizualizări
Lângă Şcoala Nicolae Colan două lucrări majore sunt suspendate din lipsa banilor [singlepic=593,250,250,,left]Lucrările la grădiniţa şi sala polivalentă care se construiesc în imediata apropiere a Şcolii Generale Nicolae Colan din Sfântu-Gheorghe par să nu se mai termine, principalul motiv pentru care anul acesta au fost oprite fiind lipsa banilor. În cazul sălii, lucrările trenează de vreo patru-cinci ani, şi în ciuda memoriilor către minister sau a promisiunilor, deocamdată acestea nu au putut fi reluate din cauză că... nu sunt bani. Potrivit directorului Şcolii Nicolae Colan, Vasile Prahoveanu, din devizul de acum doi ani pentru sală reiese că suma de care ar avea nevoie se ridică undeva la 870.000 de lei. În opinia lui însă, prin alocarea în etape şi constantă a unor fonduri, sala se putea sau se poate face.

Lângă Şcoala Nicolae Colan două lucrări majore sunt suspendate din lipsa banilor

Lucrările la grădiniţa şi sala polivalentă care se construiesc în imediata apropiere a Şcolii Generale Nicolae Colan din Sfântu-Gheorghe par să nu se mai termine, principalul motiv pentru care anul acesta au fost oprite fiind lipsa banilor.

În cazul sălii, lucrările trenează de vreo patru-cinci ani, şi în ciuda memoriilor către minister sau a promisiunilor, deocamdată acestea nu au putut fi reluate din cauză că... nu sunt bani. Potrivit directorului Şcolii Nicolae Colan, Vasile Prahoveanu, din devizul de acum doi ani pentru sală reiese că suma de care ar avea nevoie se ridică undeva la 870.000 de lei. În opinia lui însă, prin alocarea în etape şi constantă a unor fonduri, sala se putea sau se poate face.

Din întreaga construcţie, singura care este funcţională este sala de sport. Acolo a mai fost însă amenajat şi un bazin de înot pentru copii, cu o adâncime de 1,2 metri, care deşi a fost săpat, nu are gresie, faianţă şi nici nu este racordat la apă. În afară de asta, pentru ca sala să poată fi considerată finalizată mai trebuie terminate şi locul de recepţie, grupurile sanitare, finisări şi aşa mai departe.

„Cu paşi mici, dar constanţi, s-ar ajunge departe. Bazinul spre exemplu ar putea fi utilizat pentru cursuri de înot, nu numai pentru copiii de la Nicolae Colan, ci pe baza unui orar şi de către ceilalţi copii din oraş”, a spus Prahoveanu.

În ceea ce priveşte grădiniţa, termenul de finalizare era sfârşitul anului trecut, dar din primăvară lucrările au mers încet până spre deloc, pentru ca până la urmă să fie abandonate de tot. Clădirea este deja acoperită, însă mai are nevoie de geamuri, spaţii verzi şi dotări, iar şansele de a fi terminată în acest an sunt minime.

Conform viceprimarului Sztakics Eva, pentru ca această grădiniţă să fie finalizată autorităţile locale mai au nevoie de 1 milion de lei şi aici ar urma să înveţe în jur de 240 de copii din oraş. „Noi vrem neapărat să terminăm anul viitor“, a spus Sztakics, explicând că nu sunt fonduri.

Sala polivalentă a fost preluată în administrarea municipalităţii în anul 2001 şi este administrată doar juridic de Şcoală, până la finalizarea lucrărilor, iar grădiniţa se află sub aripa Primăriei. Anul acesta mai multe investiţii în derulate la unităţi şcolare au fost oprite din cauza crizei, iar firmele constructoare au refuzat în general să mai lucreze pe datorii şi aşteaptă vremuri mai bune.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Kojeak, 18 noiembrie 2009
Mda... decand ma stiu eu de prin clasa a 4 sau mai bine zis a 2-3 cand se cereau fonduri ca sa se construiasca aceste doua corpuri, sal de sport si un mic bazin de inot pentru elevii scolii. Si pana citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.