ACTUALITATE 30 mai 2013

Grădina publică va fi mai ieftină

de Covasna Media | 118 vizualizări

Primăria spune că nu vor fi cheltuiţi 57.000 de euro, cât s-a vehiculat iniţial

Municipalitatea din Sfântu Gheorghe dă asigurări că banii publici vor fi investiți corect în scuarul de la intersecția străzilor Körősi Csoma Sándor și Bisericii. Reacția vine după ce în Consiliul Local (CL) a fost aprobată direcționarea a 57.000 de euro pentru amenajarea unui spațiu de peste 800 de mp, achiziționat de către Primărie.

Viceprimarul Sztakics Éva a declarat că suma necesară pentru amenajarea unei grădini publice la intersecția dintre cele două străzi a fost calculată de către specialiști în proiectare, după ce acestora li s-a prezentat un proiect-idee al autorităților locale. Potrivit lui Sztakics, suma a fost prevăzută în bugetul acestui an și oricine poate consulta documentația legată de acest proiect, solicitând acest lucru la Biroul de Relații cu Publicul al municipalității.

„Suma aprobată în CL este de 57.000 de euro, însă din experiență știm că, în urma licitației, se va ajunge la un cost total mai scăzut, adică undeva la 85% din cei 57.000 de euro. Chiar dacă proiectul a fost aprobat deja, cred că se poate încă veni cu propuneri și păreri în CL”, a explicat viceprimarul Sztakics.

Cei 57.000 de euro au fost aprobați săptămâna trecută în CL pentru amenajarea scuarului din intersecția străzilor Körősi Csoma Sándor – Bisericii. Spațiul, unde până nu demult era amplasată o clădire foarte veche, a fost achiziționat de Primărie, care a demolat construcția și dorește amenajarea aici a unei mici grădini publice. Chiar dacă patru consilieri s-au abținut de la votarea proiectului, considerând că suma este prea mare, acesta a fost aprobat în CL. Planul arhitectural al viitoarei grădini publice arată că aceasta se va întinde pe 835 de mp, iar în afara plantaţiilor decorative, aleilor, corpurilor de iluminat şi mobilierului urban necesare, aici își va găsi locul și un monument de for public.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 31 mai 2013
Aiurea !!! Din experienta romaneasca rezulta cu totul altceva: orice lucrare la stat va costa cu muuuuult mai muuuult decat costul anuntat initial !! Vezi autostrazile lu' peste si toate celelalte citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.