ACTUALITATE 12 iunie 2024

Gospodărie Comunală SA achiziționează noi utilaje (CP)

de Covasna Media | 1223 vizualizări

Operatorul regional Gospodărie Comunală lucrează cu utilaje care au o vechime chiar și de 40 - 50 de ani, astfel că este necesară înnoirea parcului auto. Acest proces va începe în lunile următoare, când o parte dintre autoutilitare vor fi schimbate.  

„Tot reparăm utilaje și vehicule comerciale care e clar că ar fi trebuit să fie înlocuite până acum. Scopul nostru este să le oferim oamenilor servicii de calitate, dar pentru asta este nevoie de utilaje moderne, mai ales în cazul canalizărilor. În caz contrar, reparațiile și alte lucrări pe care le derulăm vor suferi întârzieri din cauza defectării echipamentelor, și nimic nu va decurge așa cum ne-am aștepta noi și clienții noștri. Vom folosi resurse proprii pentru a achiziționa vehicule comerciale și unele echipamente care să ne ușureze munca. O parte vor fi noi, dar altele vor fi la mâna a doua, deoarece costurile pentru unele dintre ele sunt foarte mari”, a declarat Kozsokár Attila directorul Gospodărie Comunală SA.  

Cea mai mare investiție va fi un vehicul anti înfundare, care nu doar că poate aspira nămolul și apele uzate, dar poate spăla și conductele sau rezervoarele. Utilajul are o capacitate de aspirare de 10 metri cubi și o capacitate a rezervorului de apă de 4 metri cubi, costul fiind estimat la 1,4 milioane de lei fără TVA. Este importantă achiziționarea cât mai rapidă a acestui vehicul, deoarece este fabricat la comandă, iar procesul este de durată. 

În curțile înguste din municipiul Târgu Secuiesc nu se poate face accesul utilajelor mari de vidanjare, în ciuda faptului că și acolo se produc blocaje, astfel că pentru intervențiile din această zonă va fi achiziționat un utilaj de dimensiuni mai mici, cu o capacitate de 3 metri cubi, dar și câte un utilaj mai mare, de 7 metri cubi, pentru orașele Covasna și Întorsura Buzăului, în valoare de circa 385.000 lei fiecare, fără TVA.

Lucrările vor necesita și achiziționarea unui excavator nou pentru echipa de construcții, care va costa aproximativ 300.000 de lei fără TVA, precum și a două autobasculante pentru Sfântu Gheorghe și Covasna, care vor costa tot în jur de 300.000 de lei fiecare. De asemenea, Gospodărie Comunală SA intenționează să cumpere vehicule cu platformă și autoutilitare pentru toate sucursalele sale – în total 6 bucăți, dar și 4 autoturisme pentru muncitori, valoarea totală a acestora fiind estimată la 650 000 lei (fără TVA).

„Pe lângă extinderea parcului auto, achiziționăm și câteva generatoare de capacitate medie și suflante de aer, care vor fi utile la sudarea țevilor și la efectuarea altor lucrări. Faptul că vom avea la dispoziție echipamentele potrivite, ne va ajuta să accelerăm lucrările și, în multe cazuri, va îmbunătăți calitatea acestora”, a conchis Kozsokár Attila.

Gospodărie Comunală SA

Biroul de presă

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.