ACTUALITATE 7 iulie 2021

Gospodăria Comunală vrea să achiziţioneze dispozitive de tocare a obiectelor care avariază reţelele de canalizare

de Agerpres | 1559 vizualizări

Gospodăria Comunală Sfântu Gheorghe caută soluţii pentru prevenirea avarierii reţelelor de canalizare din cauza diverselor lucruri pe care cetăţenii le aruncă în toalete, una dintre ele fiind instalarea unor dispozitive cu lame care să permită tocarea acestora.

Conducerea societăţii a menţionat, într-un comunicat de presă, că în ultimele luni în sistemul de canalizare au fost găsite, printre altele, saci de portocale, scutece şi alte articole de igienă, lenjerie intimă sau varză murată care ar fi trebuit să ajungă la gunoi.

„Am avut un caz în care am găsit un castron mare în canalizare, nu-mi pot imagina cum a fost aruncat acolo. Dacă este vorba de câteva resturi de mâncare, boabe de orez, lucruri de acest gen, nu este o problemă. La Târgu Secuiesc există o soluţie inteligentă: acolo, filtrele cilindrice captează astfel de deşeuri care pot fi îndepărtate, curăţate, lucru pe care îl şi facem. Problema este că în cazul localităţii Ozun, de exemplu, nu putem instala aşa ceva, pentru că pur şi simplu nu este suficient spaţiu. Există o altă soluţie în acest sens, dorim să accesăm fonduri europene pentru a instala un dispozitiv dotat cu lame, care permite tocarea deşeurilor pentru a rezolva astfel de probleme”, a declarat directorul de operaţiuni al societăţii, Butyka Elemer, citat în comunicatul remis marţi AGERPRES.

Conducerea Gospodăriei Comunale a mai menţionat că, pe lângă costurile ridicate pe care societatea le suportă pentru repararea defecţiunilor, utilizarea incorectă a sistemului poate provoca disconfort consumatorilor prin degajarea de mirosuri neplăcute, refularea apei pe străzi sau poluarea mediului.

„Întotdeauna este o problemă dacă ajung materii solide în reţeaua de canalizare. Pompele nu pot îndepărta deşeurile, lucrează continuu, se înfundă şi se strică. De obicei, consumatorul observă că se revarsă canalizarea, iar colegii noştri dau cu lopata, astupă, dar au fost şi cazuri în care a fost necesară spargerea asfaltului pentru că cineva a aruncat în canalizare ceva ce până şi un copil mic ştie că ar trebui să ajungă la coşul de gunoi”, a spus directorul Gospodărie Comunală SA, Kozsokar Attila.

Potrivit acestuia, nu doar deşeurile aruncate în sistemul de canalizare duc la defectarea pompelor, ci şi ploile abundente care aduc cu ele cantităţi mari de nisip, ce poate fi îndepărtat doar prin spălare intensă sau prin alte metode mai complexe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.