ACTUALITATE 9 decembrie 2019

GospCom s-a mutat în Parcul Industrial din Câmpu Frumos

de Daniela Luca | 1325 vizualizări

Două compartimente rămân la sediul din strada Bánki Donát 

O parte dintre birourile Operatorului Regional Covasna Gospodărie Comunală SA s-au mutat în clădirea administrativă a Parcului Industrial din Câmpu Frumos. Alte două compartimente vor rămâne temporar la vechiul sediu de pe strada Bánki Donát din Sfântu Gheorghe. Pentru ca toată activitatea să fie transferată la periferia orașului, GospCom intenționează să construiască o clădire nouă pe unul dintre terenurile puse la dispoziție de Parcul Industrial.  

Autoritățile locale au găsit o nouă destinație, deocamdată necunoscută, pentru spațiul ocupat până acum de GospCom. În plus, mașinile de mare tonaj care aparțin Operatorului Regional circulau intens pe străzile din municipiu, fapt care putea duce la consecințe negative pe termen lung. 

„Ne-am tot extins parcul de mașini și avem utilaje mari, tonajul cărora depășește cu mult limita permisă în oraș. Dânșii au zis că nu e acceptabil să circulăm în centrul orașului atât de frecvent și plus că avem din ce în ce mai multe utilaje noi. Avem și camioane, buldoexcavatoare, vidanjare și utilaje combinate de spălare și vidanjare”, ne-a spus directorul adjunct al GospCom, Kozsokár Attila. 

Așadar, birourile administrative vor funcționa temporar în clădirea administrativă a Parcului Industrial. Celelalte sectoare, cel de canalizare, de apă, compartimentul de transport, magazia, arhiva și altele vor fi mutate în scurt timp în unul dintre imobilele fostei IMASA. 

Două dintre compartimente, casieria și o persoană responsabilă de relațiile cu clienții, rămân la sediul din strada Bánki Donát, tot provizoriu, până vor fi transferate într-un imobil din strada Martinovici din Sfântu Gheorghe. 

GospCom va construi o clădire nouă pe teritoriul Parcului Industrial 

Totodată, Kozsokár Attila a precizat că pe unul dintre terenurile Parcului Industrial va fi construită o clădire nouă unde se va muta întreaga activitatea a GospCom-ului. 

„Avem un teren unde vom construi o clădire nouă. Acolo va fi construit un sediu nou unde o să fie și birouri și hale pentru secția de transport, vestiare, magazie. Suntem în fază de licitație pentru proiectare. Avem patru oferte de la diferite firme de proiectare. Suntem momentan la partea tehnică. (...) Probabil vorbim de doi sau trei ani de zile, depinde”, a mai adăugat Kozsokár Attila.

Administratorul Parcului Industrial, Miklós Zoltán, ne-a spus că în prezent toate cele 30 de birouri din clădirea administrativă sunt închiriate, însă investitorii care sunt interesați de concesionarea terenurilor mai au șansa să își desfășoare activitatea la Câmpu Frumos. 

Locație nouă, probleme vechi 

În ceea ce privește stadiul proiectelor de investiții la finalul anului 2019, conducerea GospCom-ului a amintit de problema de la Întorsura Buzăului, care nu și-a găsit rezolvare nici în acest an. 

„Am avut șapte contracte de lucrări din care șase sunt închise. Din păcate lucrările de la Întorsura Buzăului încă nu sunt terminate. Contractul l-am reziliat pentru că firma care a câștigat licitația și care trebuia să se ocupe de construcții nu a dat dovadă că dorește și că e capabilă să termine lucrările. Este o situație foarte ciudată pentru că suntem cu progresul fizic undeva la 95% și după șapte ani trebuia să reziliem contractul. Ei sunt în insolvență de trei ani de zile. OMS România a avut la nivel național 11 contracte din care ultimul contract rămas este contractul nostru. Termenul pentru finalizarea lucrărilor de la Întorsura Buzăului, conform contractului de finanțare, este iunie 2020”, a precizat directorul GospCom.

Chiar dacă în celelalte orașe locuitorii se pot bucura într-o proporție mai mare de un sistem funcțional, și acolo este nevoie de lucrări. 

La Sfântu Gheorghe o mică parte din rețea va fi reabilitată în anul ce urmează, dar în rest reprezentanții GospCom spun că operează în condiții de normalitate și că asigură apă de calitate locuitorilor din reședința de județ. 

Pentru a rezolva problema calității apei, la Târgu Secuiesc GospComp intenționează să facă investiții pentru a înlocui o parte din rețea.  

„La Covasna de exemplu nu sunt foarte multe probleme, dar ar mai fi nevoie de niște investiții. Anumite părți din rețeaua veche ar trebui scoase din funcțiune și pentru asta ar trebui să facem niște branșări de pe conducta veche pe conducta nouă. La comune de obicei sunt conducte mai noi. Nu zic că nu sunt probleme, dar de obicei acolo e în ordine. Unde nu există încă rețea, ne-am propus să includem în POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare) și sperăm să astfel se va putea realiza rețeaua”, a mai spus Kozsokár Attila.

În total, un număr de 328 de persoane sunt angajate la Operatorul Regional Covasna Gospodărie Comunală. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.