ACTUALITATE 17 iulie 2012

Ghiţă Drăgoiu a revenit la conducerea CAS

de Covasna Media | 190 vizualizări
PSD Covasna îl susţine pe Drăgoiu, în ciuda trecutului său destul de tumultuos. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna are un nou director susținut de către PSD și acesta nu este nimeni altul decât Ghiță Drăgoiu...

PSD Covasna îl susţine pe Drăgoiu, în ciuda trecutului său destul de tumultuos.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna are un nou director susținut de către PSD și acesta nu este nimeni altul decât Ghiță Drăgoiu, cel care a mai fost director în anii trecuți, dar care cu ceva timp în urmă s-a remarcat printr-un scandal de ordin personal.

După ce în primăvara acestui an, fostul director CJAS Forro Bela și-a depus demisia, medicul Antal Eva a condus interimar Casa, iar în ultima perioadă lucrurile păreau să se fi aranjat definitiv prin numirea lui Viorel Dimitriu pentru conducerea instituției. Nu a trecut însă multă vreme, iar la șefia CJAS a trecut Ghiță Drăgoiu, cel care în 2009 nu a putut participa la concursul pentru același post pentru că avea cazier judiciar, mai exact o condamnare penală pentru că agresase o femeie în 2007.

Vremea a trecut însă și PSD pare să aibă încredere deplină în Ghiță Drăgoiu, pe care l-a numit interimar în funcția de director al CJAS Covasna, până la organizarea concursului la care acesta se va prezenta cu siguranță.

„Ştie ce are de făcut”

Liderul social-democraților din Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat că numira lui Ghiță Drăgoiu s-a făcut ținând cont strict de calitățile sale profesionale și că problemele trecutului au rămas... în trecut.

„Din punct de vedere profesional nu au fost niciodată probleme cu domnul Drăgoiu, întotdeauna decontările cu farmaciile și spitalele au fost în regulă cât a fost dumnealui la conducerea CJAS, la fel și alte aspecte. E adevărat, au fost probleme legate de viața sa personală, dar acestea nu au avut vreo legătură cu profesia sa, iar dumnealui știe ce are de făcut și nici nu cred că se vor repeta greșelile regretabile din trecut. Domnul Drăgoiu nu are niciun dosar penal, cel puțin nu în legătură cu serviciul, iar PSD îl sprijină ca profesionist, ca om care a condus foarte bine CJAS Covasna”, a declarat Horia Grama.

Noua Lege a Sănătăţii – prioritate

La rândul său, Ghiță Drăgoiu a admis că au existat probleme legate de viața sa personală în trecut, dar a ținut să precizeze că acestea nu au avut legătură cu activitatea sa profesională și nici nu au afectat-o în vreun fel.

„Am fost director al CJAS Covasna în două perioade, am dat examene pe post, am demonstrat deja ce pot face”, a arătat Drăgoiu, care a confirmat că se va prezenta la concursul care va avea loc pentru ocuparea definitivă a funcției.

În ceea ce privește prioritățile pe care și le-a stabilit pentru CJAS, Ghiță Drăgoiu a arătat că aplicarea noii Legi a Sănătății, inclusiv cu asigurările private, este una dintre prioritățile sale; ca om care cunoaște bine sistemul, Drăgoiu a mai punctat că în județul Covasna nu există probleme deosebite în ceea ce privește CJAS.

Noul preşedinte interimar al CJAS Covasna s-a mai aflat la conducerea instituţiei în perioada 2001-2005, după care a lucrat tot aici ca și consilier superior. În 2007, Ghiţă Drăgoiu a fost condamnat penal la plata unei amenzi de 3.000 de lei pentru că a lovit o actriţă din Sfântu-Gheorghe care încerca să o protejeze pe amanta lui Drăgoiu de violenţa acestuia.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.