ACTUALITATE 19 septembrie 2012

Fundaţia Diakónia organizează a treia ediţie a concursului de artă plastică pentru persoanele cu handicap mental

de Agerpres | 50 vizualizări

Fundaţia creştină Diakónia din Sfântu Gheorghe va organiza în această toamnă un concurs de artă plastică pentru persoanele cu dizabilităţi mentale.

La această competiţie pot participa cu lucrări de pictură, grafică şi sculptură persoane cu dizabilităţi mentale care au împlinit deja 18 ani, iar fiecare concurent va trebui să trimită până pe 29 octombrie trei lucrări, respectiv un portret sau autoportret, un peisaj şi o temă la alegere.

Conducerea fundaţiei a precizat că lucrările vor fi evaluate de un juriu profesionist din care va face parte şi Richard Bennaars, directorul Galeriei de Outsider Art Herenplaats din Olanda, specializată în lucrări realizate de persoane cu handicap, şi vor fi expuse începând cu luna noiembrie la Casa Iris din Sfântu Gheorghe. Câştigătorul locului I va primi un premiu de 2.000 de lei, iar următorii doi clasaţi, câte un pachet cu materiale creative. Cele mai reuşite lucrări vor apărea într-un catalog şi vor fi reproduse pe un set de cărţi poştale. De asemenea, cei mai talentaţi artişti vor fi invitaţi să participe în Tabăra de Creaţie de Vară Iriszhaz.

Directorul Diakónia, Makkái Péter, a declarat că artele plastice şi muzica reprezintă un mijloc foarte eficient prin intermediul cărora persoanele cu handicap mental se pot exterioriza şi îşi pot exprima sentimentele. Acesta a amintit că prima ediţie a concursului a fost organizată în urmă cu trei ani şi l-a avut ca invitat special pe pianistul nevăzător Erdi Tamás din Ungaria.

Persoanele interesate să participe la concurs pot trimite lucrările însoţite de formularul de înscriere pe adresa Fundaţiei Diakónia, din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, iar detalii suplimentare pot fi găsite pe site-ul iriszhaz.blogspot.com sau pe facebook.com/Iriszhaz. Deschiderea expoziţiei şi decernarea premiilor vor avea loc pe 17 noiembrie cu prilejul aniversării a 10 ani de la înfiinţarea fundaţiei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.