ACTUALITATE 14 iunie 2019

Frumusețea orașului Sfântu Gheorghe, surprinsă pe o pagină de Instagram

de Daniela Luca | 2275 vizualizări

Visit Sfântu Gheorghe adună cele mai reușite cadre făcute în reședința de județ

O pagină de Instagram în care Sfântu Gheorghe arată ca un oraș de vis a fost creată de o tânără pasionată de fotografie. Imaginile sunt surprinse atât de ea, cât și de localnici sau de turiștii care vin să viziteze reședința de județ. Astfel, pagina este ca un fel de album pe care-l poți „răsfoi” și în care poți vedea orașul în toată splendoarea.

Ideea i-a venit Georgianei Irodi pe vremea când era studentă în Cluj-Napoca. Tânăra și-a dorit ca și orașul ei să aibă o pagină de Instagram prin care să-i promoveze cele mai interesante atracții turistice.

„Am văzut că orașul Cluj are mai multe pagini de acest gen și am zis că și orașul meu merită măcar una. Eu făceam fotografii în oraș când veneam acasă de la facultate și le postăm pe Instagramul personal. Căutăm pe Instagram și alte fotografii făcute de alții fotografi în oraș,  de curiozitate, să văd cum se vede orașul prin ochii altora. Mă gândeam că dacă fac pagina, lumea nu va fi interesată deoarece credeam atunci că Sfântu Gheorghe nu este un oraș mare care să fie un punct turistic important, dar până la urmă în noiembrie 2017 am deschis pagina și am postat o fotografie făcută de mine”, își amintește Georgiana.

Denumirea paginii, Visit Sfântu Gheorghe, este un îndemn pentru cei care încă nu au vizitat orașul să găsească ocazia potrivită pentru a veni și a-i aprecia frumusețea, spune ea. A ales ca denumirea să fie în limba engleză pentru ca să poată fi accesată mai ușor de turiștii din toate colurile lumii, iar din același motiv și descrierile pozelor sunt în engleză.

„Fiind pasionată de fotografie, scopul principal a fost ca pagina aceasta să conțină fotografii cu orașul văzut  prin ochii  turiștilor, cât și a locuitorilor. Dar pot spune că al doilea scop a fost atragerea de turiști, deși știu că este greu ca o pagină de genul acesta mică și nepromovata să aibă un impact atât de mare. Eu personal când mă duc într-un oraș nou, îl caut pe Instagram, mă uit la fotografii din acel loc pentru a vedea frumusețea orașului văzută de alți turiști sau de persoanele din zona”, a mai spus Georgiana.

Fără să știe că de fapt Georgiana este în spatele paginii de Instagram pe care văzuse pozele cu orașul Sfântu Gheorghe, o prietenă  de a ei venită din București a rugat-o să o ducă să vadă „clădirea aceea colorată și luminată fain”, fiind vorba de Cinema Arta și „zona aceea cu piatră cubică că sunt faine clădirile pe acolo”, își amintește creatoarea paginii.

„Îmi place mult faptul că și eu la rândul meu descopăr orașul prin fotografiile altora”

Oricine are o fotografie reușită și folosește hastag-ul #visitsfantugheorghe, etichetează pagina în fotografiile sale sau trimite un mesaj privat cu fotografia are șanse să își vadă fotografia printre celelalte peste 200 de poze în care Sfântu Gheorghe apare cochet și viu colorat.

„Partea asta e amuzantă câteodată deoarece sunt persoane care dau hastag-uri cu #visitsfantugheorghe sau mesaje private la fotografi din Sfântu Gheorghe din Deltă. În cazul în care nu găsesc pozele la #visitsfantugheorghe încep să caut după diferite hastag-uri sau locații, fotografii cu orașul sau pur și simplu ies în oraș și fotografiez eu ceva. Îmi place mult faptul că și eu la rândul meu descopăr orașul prin fotografiile altora”, a mai precizat Georgiana Irodi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.