ACTUALITATE 5 ianuarie 2009

Frigul te lasă fără picioare

de Covasna Media | 664 vizualizări
Un bărbat din Zagon a fost internat cu grave degerături şi riscă să-şi piardă gambele

Un tânăr în vârstă de 31 de ani din Zagon riscă să-şi piardă ambele gambe din cauza degerăturilor provocate de frig. El a stat câteva ore bune în stradă, după ce se pare că ar fi consumat băuturi alcoolice întrun bar, iar în prezent se află internat la Spitalul Judeţean Covasna cu grave degerături. Directorul Ambulanţei Covasna, Tiberiu Poştoacă, a declarat ...

Un bărbat din Zagon a fost internat cu grave degerături şi riscă să-şi piardă gambele

Un tânăr în vârstă de 31 de ani din Zagon riscă să-şi piardă ambele gambe din cauza degerăturilor provocate de frig. El a stat câteva ore bune în stradă, după ce se pare că ar fi consumat băuturi alcoolice întrun bar, iar în prezent se află internat la Spitalul Judeţean Covasna cu grave degerături. Directorul Ambulanţei Covasna, Tiberiu Poştoacă, a declarat că frigul mare i-a provocat grave degerături la picioare şi bărbatul riscă să rămână fără gambe. “Pe un asemenea frig ajunge să stai şi o jumătate de oră ca să degeri”, a afirmat Poştoacă. În această perioadă Ambulanţa Covasna este solicitată de 60-70 de ori pe zi, frigul provocându-le grave probleme cardiacilor sau celor căzuţi în stradă. Temperaturile scăzute le-au cauzat ghinioniştilor şi degerături, cea mai gravă fiind însă cea a tânărului din Zagon.

Ceai pentru sărmani

După ce de Crăciun le-au oferit persoanelor nevoiaşe sarmale şi ceai, voluntarii de la Serviciul de Ajutor Maltez din oraş intenţionează să reia programul de acordare a ceaiului şi sandwich-ului. Cel mai degrabă acest lucru se va întâmpla de săptămâna viitoare, la sediul Serviciului, iar în acest sens vor avea loc discuţii cu posibilii sponsori, spune preşedintele Maltezilor din judeţ, Tischler Ferencz. În judeţul Covasna gerul continuă să-şi facă de cap. La Întorsura Buzăului temperatura a mai coborât ieri cu un grad şi s-a ajuns la minus 31 de grade, cea mai scăzută temperatură din ţară. Oamenii de aici sunt obişnuţi însă cu frigul şi se feresc să iasă din case pe un asemenea ger. În mica Siberie cum se mai numeşte oraşul Întorsura Buzăului, termometrele au arătat acum trei ani minus 37 de grade, recordul zonei în materie de ger. Şi la Sfântu-Gheorghe temperaturile se menţin în continuare sub -20 de grade, iar meteorologii indică o menţinere a frigului până spre mijlocul săptămânii.

Ana Sidon

Teme articol: frig ger Zagon degerat picioare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.