ACTUALITATE 20 octombrie 2009

Fostul subprefect Banu, incompatibil pe funcţia publică

de Covasna Media | 588 vizualizări
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că fostul subprefect al judeţului Covasna, Gheorghe Dorel Banu, s-a aflat în stare de incompatibilitate între 16 [singlepic=461,250,250,,left]ianuarie 2009 – 5 februarie 2009, deoarece a deţinut simultan atât funcţia de Director adjunct în cadrul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltarea Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Covasna, cât şi pe cea de subprefect al Judeţului Covasna. ANI a fost sesizată în luna mai a acestui an cu privire la posibila încălcare de către fostul subprefect de Covasna, Gheorghe Dorel Banu, a dispoziţiilor legale

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că fostul subprefect al judeţului Covasna, Gheorghe Dorel Banu, s-a aflat în stare de incompatibilitate între 16 ianuarie 2009 – 5 februarie 2009, deoarece a deţinut simultan atât funcţia de Director adjunct în cadrul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltarea Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Covasna, cât şi pe cea de subprefect al Judeţului Covasna.

ANI a fost sesizată în luna mai a acestui an cu privire la posibila încălcare de către fostul subprefect de Covasna, Gheorghe Dorel Banu, a dispoziţiilor legale privind regimul juridic al incompatibilităţilor, se arată într-un comunicat de presă al ANI, dat ieri publicităţii. Gheorghe Dorel Banu a fost informat despre declan şarea procedurii de verificare a respectării dispoziţiilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese şi regimul juridic al incompatibilităţilor.

„În urma analizării datelor înscrise în declaraţiile de avere şi de interese completate şi depuse de către acesta, precum şi a informațiilor transmise de către instituţiile competente, s-a constatat faptul că domnul Gheorghe Dorel Banu, deşi a făcut parte din categoria persoanelor care au obligaţia respectării dispoziţiilor legale privind regimul juridic al incompatibilităţilor, acesta a deţinut simultan, în perioada 16 ianuarie 2009 – 05 februarie 2009, atât funcţia de director adjunct în cadrul OJPDRP Covasna, cât şi pe cea de subprefect al Judeţului Covasna”, explică ANI, precizând că s-au urmat prevederile legale, dispunându-se comunicarea actului de constatare către OJPDRP Covasna şi Prefecturii Covasna, în vederea luării măsurilor legale care se impun după rămânerea definitivă a acestuia.

În acelaşi comunicat, se mai precizează că activi tatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc, iar verificările au fost suspendate până la soluţionarea cauzei de către organul judiciar.

Banu, scuzat prin „neglijenţă“

Gheorghe Dorel Banu a fost subprefect de Covasna pentru o scurtă perioadă de timp, din toamna lui 2008 până la începutul anului 2009 şi a lucrat cu fostul prefect de atunci, actualul subprefect Gyorgy Ervin.

„Actualul prefect, Codrin Munteanu, a descoperit că domnul Banu era incompatibil. Eu nu ştiam de cele două funcţii. Cred că a fost neglijenţă, nu cred că domnul Banu, ştiind de incompatibilitate, ar fi făcut prostia asta“, a declarat fostul şef al lui Banu, Gyorgy Ervin.

Incompatibilitatea lui Gheorghe Dorel Banu a fost semnalată de către actualul prefect de Covasna, Codrin Munteanu. Acesta a arătat, cu câteva luni în urmă, că Gheorghe Dorel Banu ar fi trebuit să renunţe la funcţia sa de conducere din cadrul OJPDRP Covasna, deoarece a cumulat două salarii pentru funcţiile de subprefect şi director, chiar dacă între acestea exista o incompatibilitate. Gheorghe Banu nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.