ACTUALITATE 4 aprilie 2016

Fostul lider al PCM Sfântu Gheorghe, Balint Jozsef, candidează pentru funcţia de primar

de Agerpres | 644 vizualizări

Fostul preşedinte al Partidului Civic Maghiar (PCM) Sfântu Gheorghe, Balint Jozsef, care a fost exclus recent din partid, va candida pentru funcţia de primar al municipiului, ca independent sau pe listele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT).

Balint Jozsef a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu a decis încă sub ce formă îşi va depune candidatura, însă în mod sigur va candida pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe.

El a mai spus că a fost exclus din PCM pentru că nu a urmat linia partidului, mai exact pentru că a încercat o apropiere de PPMT, dar şi pentru că i-a criticat în repetate rânduri pe liderii formaţiunii din care a făcut parte, pe motiv că au transformat partidul într-un „satelit al UDMR“. Potrivit acestuia, ca urmare a excluderii din partid, îşi va pierde mandatul de consilier local, urmând să fie înlocuit cu următorul candidat de pe lista PCM.

Balint Joszef a fost viceprimar al municipiului Sfântu Gheorghe în legislatura trecută.

Pentru Primăria Sfântu Gheorghe şi-au mai anunţat intenţia de a candida actualul primar Antal Arpad din partea UDMR, profesoara Rodica Pârvan din partea PSD, consilierul local Mădălin Guruianu din partea PNL şi Cătălin Lazăr, fost consilier în Ministerul Tineretului şi Sportului, din partea ALDE.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.