ACTUALITATE 28 mai 2010

Fosta clădire a Poştei, renovată de Romtelecom până în primăvara lui 2011

de Covasna Media | 242 vizualizări
Clădirea Poştei vechi din Sfântu Gheorghe va fi reabilitată şi modernizată de Romtelecom, urmând ca apoi să fie preluată de către Primărie, care-şi va muta aici o parte din birouri, precum şi sediul Poştei, care e găzduită în prezent de clădirea fostului Hotel Hungaria. Romtelecom va investi 600.000 de euro în refacerea clădirii aflate în centrul oraşului şi care, odată cu mutarea societăţii naţionale de telefonie, s-a

Clădirea Poştei vechi din Sfântu Gheorghe va fi reabilitată şi modernizată de Romtelecom, urmând ca apoi să fie preluată de către Primărie, care-şi va muta aici o parte din birouri, precum şi sediul Poştei, care e găzduită în prezent de clădirea fostului Hotel Hungaria.

Romtelecom va investi 600.000 de euro în refacerea clădirii aflate în centrul oraşului şi care, odată cu mutarea societăţii naţionale de telefonie, s-a degradat continuu. Lucrările de reabilitare au fost deja demarate de către Romtelecom, urmând ca acestea să fie finalizate în luna martie a anului 2011.

Odată modernizată clădirea, aceasta va fi dată în chirie Primăriei Sfântu Gheorghe, care intenţionează să mute aici Poşta şi mai multe birouri proprii. Primarul Antal Arpad a declarat că termenii contractului de închiriere au fost clarificaţi cu Romtelecom, însă valoarea acestuia nu poate fi făcută publică deocamdată. Conform planurilor municipalităţii, odată cu mutarea Poştei din clădirea fostului Hotel Hungaria, aceasta din urmă ar fi cumpărată de către Primărie şi introdusă în patrimoniul oraşului, având o valoare istorică importantă.

Fosta clădire a Poştei fost închisă în urmă cu aproape zece ani, când actualul Romtelecom şi-a schimbat sediul; în tot acest timp, nimeni nu s-a îngrijit de starea acesteia, starea de degradare fiind vizibilă şi afectând în mod negativ zona centrală a municipiului Sfântu-Gheorghe.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
hu, 29 mai 2010
Afost un joc politic,alungul ani,a POSTA ROMANA. Ca a folosit Hotelul(monumentul)HUNGARIA. Pina la ditrus,na fost frumos!!!.
ulyse, 28 mai 2010
este o initiativa buna
Lili, 28 mai 2010
Doamne ajuta, cat mai repede, imaginea e jalnica !!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.